Connect with us

Aviz de la PMI pentru mansardarea sau construirea a șase cămine studențești

Proiecte publice

Aviz de la PMI pentru mansardarea sau construirea a șase cămine studențești

Comisia de urbanism a avizat favorabil solicitările a trei universități pentru investiții în cămine studențești. Patru proiecte au primit girul consilierilor, două aparținând Universității „Al.I.Cuza”, unul Universității Agronomice și celălalt proiect Universității de Arte. Trei dintre cele șase cămine care fac obiectul proiectelor sunt investiții noi, ce beneficiază de finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Cămin de opt etaje pentru Universitatea Cuza

Cea mai veche universitate din țară va construi un nou cămin cu opt etaje și va mansarda alte trei (C6, C7 și C8). Instituției i-au fost aprobate două planuri urbanistice zonale care fac referire la aceeași suprafață de aproape 20.000 mp din zona Titu Maiorescu.

Planșe reglementări urbanistice:

Agronomia și Artele, fiecare cu un cămin

Alte două cămine studențești vor fi construite tot în Copou, dar în zone diferite. În schimb, regimul de înălțime e același în cazul amândurora: cinci etaje. Universitatea Agronomică va construi căminul pe Aleea Sadoveanu, unde are la dispoziție o suprafață de 122.588 mp. Din această suprafață, universitatea a rezervat un teren de 6.225 mp pentru căminul studențesc.

Planșă de reglementări urbanistice:

În schimb, Universitatea Națională de Arte va construi căminul în zona Codrescu pe un teren pe care l-a pus la dispoziție Primăria Iași printr-o decizie a Consiliului Local (CL) adoptată în martie 2017. Universitatea are la dispoziție o suprafață de 7.477 mp.

Planșă de reglementări urbanistice:

Universitățile vor putea implementa proiectele doar după obținerea acordului CL și a autorizației de construire de la Primăria Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top