Connect with us

Blocuri de locuințe în zona din spatele Mitropoliei: proiectul ajunge la vot în Consiliul Local

Investiții private

Blocuri de locuințe în zona din spatele Mitropoliei: proiectul ajunge la vot în Consiliul Local

Proiectul propus de Zinan Investment din zona din spatele Mitropoliei va fi supus aprobării plenului Consiliului Local (CL) în prima ședință ordinară din acest an care va avea loc pe 28 ianuarie. Proiectul este unul mai vechi și datează din anul 2018.

Investitorul are la dispoziție un teren cu o suprafață totală de 5.600 mp, iar intenția acestuia este de a amenaja un ansamblu rezidențial în blocuri cu regim subsol, parter, 4 etaje și un etaj tehnic. Ar fi vorba despre 6 tronsoane de bloc, după cum rezultă din documentația urbanistică aferentă proiectului de hotărâre.

Amplasamentul investiției

Clădirile ar urma să ocupe 50% din suprafața terenului, în condițiile în care coeficientul de utilizare a terenului (CUT) a fost stabilit la 2,5. Acest coeficient îi permite investitorului să amenajeze o suprafață totală desfășurată de până la 14.000 mp.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de plenul CL, investitorul va putea solicita emiterea autorizației de construire.

Planșa urbanistică a proiectului

Zinan Investment mai derulează și alte proiecte imobiliare la Iași. Dintre acestea, amintim resuscitarea zonei Dream Village, un parc logistic în Miroslava sau realizarea unei parcări pe amplasamentul fostei Piețe Dimitrov.

Zinan Investment este controlată de familia Zincenco din Republica Moldova, și este o companie de dezvoltare imobiliară. După o cifră de afaceri de 18,2 mil. lei și un profit de 5,3 mil. lei în anul 2019, Zinan a avut, în 2020, un profit de doar 500 lei la o cifră de afaceri de 1,6 mil. lei.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top