Connect with us

Bolojan deja a început treaba la CJ Bihor: a demarat un proiect de 1 miliard euro

Național

Bolojan deja a început treaba la CJ Bihor: a demarat un proiect de 1 miliard euro

Nici bine instalat în funcție, Ilie Bolojan, fost primar al Oradiei și ales șef al Consiliului Județean Bihor, a demarat, alături de alți trei parteneri, un proiect cu o valoarea estimată la un miliard de euro. Este vorba despre drumul expres Oradea – Arad, drum de legătura între două autostrăzi.

În parteneriat au intrat CJ Arad și primăriile din Arad și Oradea. Scopul acordului este de a finanța actualizarea studiului de fezabilitate aferent proiectului, documentația pentru care se va plăti circa 4 milioane euro.

De remarcat că votul în CJ Bihor pentru acest proiect s-a dat pe 29 octombrie, la puțin timp după învestirea în funcție a tuturor șefilor de instituții implicați. La Iași, problemele stringente ale politicienilor sunt de a-și împărți funcțiile de viceprimari, comisiile de specialitate și alte sinecuri.

Potrivit autorităților locale, necesitatea realizării acestui proiect pe termen scurt derivă din faptul că DN 79 Arad-Oradea, conform studiilor, înregistrează un trafic de autostradă, astfel că, în domeniul infrastructurii rutiere din zona de vest a României, realizarea drumului expres Oradea – Arad a devenit o prioritate. În cursul lunii noiembrie vom demara procedura de achiziție pentru actualizarea studiului de fezabilitate.

Proiectul drumului va avea o valoare de aproximativ 1 miliard de euro și va fi finanțat prin Programul Operațional de Transport în sesiunea 2021-2027. Lungimea totală a carosabilului va fi de 134 km, cu 4 benzi. Drumul expres va face legătura între Autostrada Transilvania și Autostrada Arad-Timișoara-Lugoj”, a declarat Ilie Bolojan.

Alte articole din categoria Național

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top