Connect with us

Bugetul Iașului a fost din nou respins: miercuri este o nouă ședință

Local

Bugetul Iașului a fost din nou respins: miercuri este o nouă ședință

Plenul Consiliului Local (CL) a respins, luni, pentru a doua oară, bugetul Iașului după o nouă ședință maraton care a ținut aproape cinci ore. Votul a fost identic precum cel de la sfârșitul lunii aprilie: PNL și PMP au votat „pentru”, USRPLUS s-a abținut, iar PSD a părăsit sala.

„Aș vrea să înțelegeți consecințele: începând cu data de 28 aprilie, nu s-a mai putut face niciun transfer dinspre bugetul statului. Consecința directă este următoarea: toate salariile la profesorii din învățământul preuniversitar privat sunt blocate în acest moment. Sunt blocate toate salariile pentru cei aproximativ 5.000 de lucrători care lucrează în sectorul public (…) și, sigur, celelalte resurse pentru furnizarea utilităților bunei funcționări a întregului oraș”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul șef al Iașul va convoca o nouă ședință pentru după-amiaza de miercuri.

  • Din plenul CL fac parte 11 consilieri ai PNL, 9 ai USRPLUS, 5 ai PSD și 2 ai PMP. O majoritate care să aprobe bugetul trebuie formată din 14 consilieri, dar PNL și PMP au doar 13 voturi. Astfel, pentru ca bugetul să fie adoptat trebuie să existe un aviz favorabil și din partea a cel puțin un consilier de la PSD sau USRPLUS.

„Noi am spus șapte condiții foarte clare, iar niciuna nu a fost asumată public. De asemenea, amedamentele noastre pentru proiectele mari nu au fost susținute, iar votul nostru va fi în consecință”, a spus liderul de grup al USRPLUS Ana Raluca Roșu.

Invităm PNL și USRPLUS să-și asume guvernarea locală”, a spus liderul de grup al PSD, Bogdan Balanișcu, după care consilierii PSD au părăsit sala înainte de vot.

Noi ne oferim să discutăm bugetul în fiecare zi de acum înainte”, a precizat liderul de grup al consilierilor PNL, Ciprian Bostan.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top