Connect with us

Ce profit a avut anul trecut societatea care administrează singurul parc industrial funcțional din Iași

Parcul Industrial I Miroslava

Local

Ce profit a avut anul trecut societatea care administrează singurul parc industrial funcțional din Iași

Parcul Industrial Miroslava a avut venituri de circa un milion de lei în cursul anului trecut și un profit net de peste 230.000 lei, indicatorii financiari estimați pe anul în curs fiind similari, conform bugetului societății consultat de APIX.ro.

În 2022, Parcul a avut venituri de 945.000 lei, în creștere față de 2021, dar mai mic față de anii 2019 și 2020, atunci când încasările au trecut, în fiecare an, pragul de 2 milioane lei. Parcul are zeci de rezidenți și este singurul parc industrial funcțional din Iași. Societatea administrează atât zona de lângă BorgWarner (fostul Delphi), cât și cea din spatele fabricii Antibiotice.

În buget nu sunt prevăzute investiții întrucât proiectele de dezvoltare (infrastructură, rețele de utilități etc.) sunt derulate de către Primăria Miroslava. De exemplu, APIX.ro a scris recent despre lansarea licitației de lucrări pentru modernizarea unei căi de acces spre parcul industrial din zona Metro.

În 2023, Parcul Industrial ar urma să aibă venituri totale de circa 925.000 lei și un profit estimat de aproape 200.000 lei. Cea mai mare parte a cheltuielilor vizează salariile celor 5 angajați (cca 360.000 lei), în timp ce achiziția de bunuri și servicii are un buget de aproape 250.000 lei, de 10 ori mai mult față de anul trecut.

De remarcat că, recent, Consiliul Local Miroslava a adăugat mai multe obiective de activitate la societate, iar unul dintre acestea face referire la producția de energie electrică.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top