Connect with us

Cea mai puternică companie din Iași și-a schimbat numele

Local

Cea mai puternică companie din Iași și-a schimbat numele

Americanii de la BorgWarner (fostul Delphi) au schimbat din nou denumirea companiei, odată cu separarea diviziilor în care este inclusă și fabrica de la Iași: diviziile Fuel Systems și Aftermarket au format o companie nouă (Phinia) care, de ieri, este cotată la bursa din New York.

„Astăzi marchează începutul unei călătorii fascinante în timp ce ne străduim să poziționăm PHINIA, alături de mărcile noastre Delphi, Delco-Remy și Hartridge, ca lideri globali în produse și componente pentru sisteme de combustibil și produse și servicii aftermarket. Suntem extrem de entuziasmați să pornim ca o afacere independentă, cu capacitatea de a ne modela și defini propriul nostru viitor”, a declarat Brady Ericson, CEO al companiei nou-înființate.

La Iași, compania are circa 1.800 de angajați, iar fabrica produce sisteme de combustie – pompe și injectoare. În 2022, cifra de afaceri a subsidiarei din Miroslava a fost de 1,7 miliarde de lei cu un profit net de circa 50 milioane lei.

Explicația noii denumiri

Cu 12.900 de angajați în 44 de locații din 20 de țări, PHINIA are sediul central în Auburn Hills, Michigan, SUA. Phinia dezvoltă sisteme de combustibil și piese de schimb care mențin motoarele cu ardere internă în funcțiune la performanțe maxime și, în același timp, investește în tehnologii viitoare care vor debloca potențialul combustibililor alternativi.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top