Connect with us

Complex cu 300 de apartamente în blocuri cu regim mediu de înălțime

Investiții private

Complex cu 300 de apartamente în blocuri cu regim mediu de înălțime

Compania Gral Construct, patronată de omul de afaceri Gheorghe Achiței, a primit undă verde de la municipalitatea ieșeană pentru construirea unui ansamblu cu 7 blocuri care vor cuprinde 300 de apartamente, complexul urmând a fi amenajat pe șos. Iași-Voinești. În aceeași zonă, aceeași firmă a mai implementate proiecte similare.

„Se propune realizarea unui ansamblu rezidențial ce cuprinde spații de locuire coelctivă, spații pentru comerț și servicii, spații de parcare a autovehiculelor, spații verzi, locuri de joacă pentru copii, spații pentru circulații auto și pietonale”, se arată în autorizația emisă de Primăria Iași. Spațiile de servicii vor fi amenajate într-o clădire distinctă față de cele 7 blocuri.

schita gral construct galata
Schita amplasamentului – în imediata vecinătate, blocurile existente au fost construite de același investitor

Noul ansamblu de pe șos. Iași – Voinești va fi construit pe un teren cu o suprafață de 16.500 mp. Amplasamentul a fost împărțit în două unități teritoriale de referință: blocurile vor avea un regim de înălțime cu demisol, parter, 4 etaje și un al cincilea etaj retras, în timp ce pentru zona destinată comerțului și serviciilor (4.050 mp) a fost avizat un regim cu demisol, parter și un etaj.

Proiectul urbanistic a fost inițiat în anul 2020, a primit girul consilierilor locali în octombrie 2022, iar, la începutul lunii mai 2024, a fost eliberată autorizația de construire. Complexul va fi deservit de o parcare cu 343 de locuri, dintre care 136 vor fi la subsol sau demisol, iar 207 la nivelul solului. Parcarea va avea și locuri pentru persoane cu dizabilități (18) și locuri echipate pentru mașini electrice (41).

În context, amintim că normele locale prevăd că investitorul are obligația de a înstrăina un apartament numai împreună cu locul de parcare aferent și, în mod corelativ, de a proceda la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară individualizat pentru fiecare proprietate și alocarea de numere cadastrale în funcție de destinația proprietății.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top