Connect with us

Se deschide centrul MedEuropa din Păcurari: investiția s-a ridicat la 15 milioane euro

Comunicat de presă

Investiții private

Se deschide centrul MedEuropa din Păcurari: investiția s-a ridicat la 15 milioane euro

Affidea Group, cel mai mare furnizor pan-european de servicii de diagnosticare imagistică, policlinici și servicii medicale integrate, anunță finalizarea cu succes a achiziției MedEuropa România (furnizor de servicii de tratament al cancerului). În același timp, grupul a anunțat deschiderea, la finalul lunii mai, a noului centru construit la Iași, zona Păcurari, investiția ridicându-se la 15 milioane euro, conform unui comunicat remis redacției APIX.ro.

„Anunțăm inaugurarea noului centru MedEuropa, de la Iași, un centru de ultimă generație în tratarea cancerului, într-o zonă a țării în care Affidea este deja prezentă și furnizează pacienților investigații imagistice ultraperformante (CT, RMN, DXA – osteodensitometrie). Cu o investiție de 15 milioane de euro, noul centru este dotat cu cea mai performantă tehnologie, inclusiv două acceleratoare liniare Elekta (Linacs), concepute pentru a oferi tratamente avansate de radioterapie”, se precizează în comunicat.

Noul Versa HD, capabil de tratamente stereotactice de înaltă precizie cu monitorizare respiratorie în timp real, și Elekta Infinity, ce realizează terapii complexe IMRT/VMAT și terapie cu electroni sunt echipamentele ultramoderne din noul centru de la Iași. Acesta va asigura, pe lângă radioterapie, spitalizare de zi pentru pacienții oncologici și consultații de oncologie medicală.

Unitatea este proiectată cu 3 zone dedicate aparaturii pentru radioterapie, în lunile următoare clinica urmând să fie dotată cu încă un accelerator liniar ultraperformant.

Echipa include 7 radio-oncologi, 5 fizicieni medicali, asistenți medicali și personal administrativ, toți profesioniști cu experiență, care vor oferi servicii medicale la înalte standarde tuturor pacienților. Noul centru de radioterapie din Iași se va deschide oficial la finalul acestei luni.

Răzvan Predica, CEO Affidea România și Ungaria, declară: “Prin finalizarea achiziției MedEuropa și deschiderea noului centru oncologic ultramodern de la Iași, consolidăm angajamentul nostru de combatere a cancerului în comunitățile unde suntem prezenți. Această nouă etapă reprezintă un pas important în direcția reducerii decalajelor în domeniul îngrijirii oncologice prin furnizarea de diagnosticare avansată, analize de laborator, tratamente de radioterapie și chimioterapie, precum și o gamă largă de consultații complementare în cadrul unei singure rețele.

Rămânem dedicați obiectivului nostru de a îmbunătăți ratele de supraviețuire și de a ne asigura că fiecare pacient primește îngrijire personalizată și accesibilă pe tot parcursul experienței sale – de la diagnosticul incipient până la recuperare.”

Guy Blomfield, CEO și Președinte al Boardului de Management al Grupului Affidea, precizează: “Achiziția cu succes a MedEuropa România și deschiderea noului nostru centru de radioterapie din Iași completează rețeaua Affidea aflată în expansiune și care numără în prezent 362 de centre în 15 țări din Europa. Prin această etapă importantă, ne dezvoltăm în continuare portofoliul de servicii în România, o piață cheie în rețeaua Affidea, și ne îmbunătățim capacitatea de a oferi în timp util tratamente inovatoare împotriva cancerului, asigurându-ne că fiecare pacient oncologic beneficiază de cea mai bună îngrijire posibilă. Prin dezvoltarea continuă a serviciilor noastre, ne propunem să îmbunătățim ratele de supraviețuire în cazul cancerului și rezultatele pe care le obțin pacienții în urma tratamentelor.”

Odată cu finalizarea achiziției MedEuropa și deschiderea noului centru de tratare a cancerului din Iași, rețeaua Affidea ajunge la 58 de clinici în România, adăugând servicii de radioterapie, ce completează vastul portofoliu de servicii integrate: diagnosticare imagistică, consultații multidisciplinare, analize de laborator, centre de fizio și kinetoterapie.

În această tranzacție, Grupul Affidea a fost asistat juridic de Societatea de avocatură Rizoiu & Poenaru, de firma Clifford Chance și TS Partners, în timp ce Deloitte Romania a asistat Affidea în procesul de due diligence financiar si fiscal, precum și în asistență la tranzacție. MedEuropa a fost asistată juridic de Biris Goran și Linklaters.

Despre Grupul Affidea

Affidea este cel mai mare furnizor european de servicii avansate de diagnosticare imagistică, servicii extra-spitalicești și de îngrijire a cancerului. Înființată în 1991, compania deține 362 de centre în 15 țări, oferind servicii medicale de înaltă calitate pentru aproape 13 milioane de pacienți în fiecare an. Datorită programelor sale în ceea ce privește siguranța pacientului, Affidea a devenit cel mai premiat furnizor medical din Europa de către Societatea Europeană de Radiologie, peste 80% dintre centrele recunoscute pe Eurosafe Wall of Stars fiind centre ale companiei noastre. Affidea este deținută majoritar de Groupe Bruxelles Lambert (GBL), un holding de investiții puternic și recunoscut, axat pe crearea de valoare pe termen lung, format din acționari stabili și implicați.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top