Connect with us

Primăria Iași reia proiectul de construire a unui nou sediu: anul acesta va fi lansată licitația

Noul sediu va fi construit în curtea interioară a Palatului Roznovanu

Proiecte publice

Primăria Iași reia proiectul de construire a unui nou sediu: anul acesta va fi lansată licitația

Proiectul de construire a unui sediu al Primăriei Iași revine în atenția publică, odată cu includerea, în bugetul local pe anul 2024, a sumei de 2 milioane de lei pentru „proiectare și execuție centru administrativ”. Alocarea permite lansarea unei licitații.

Ultimele vești despre acest proiect datau din anul 2022, atunci când Consiliul Local (CL) a aprobat planul urbanistic zonal (PUZ) aferent investiției. PUZ-ul a fost întocmit de firma Arc Design, condusă de arhitectul Filip Ciobănașu. La acea vreme, au fost propuse două variante de construcție.

Prima opţiune presupune amenajarea a două corpuri de clădire, de formă trapezoidală, amenajate de-o parte şi de alta a str. Agatha Bârsescu: pavilionul principal este propus în curtea interioară a Palatului Roznovanu (la circa 50 metri de monumentul istoric), iar celălalt, de mai mici dimensiuni, în parcarea exterioară.
În a doua variantă, clădirea are o formă ovoidală, cu corpuri de clădire care se suprapun, pe amplasamentul parcării.

Clădirea noului centru administrativ ar urma să aibă o înălţime de 25 metri (similară cu cea a Palatului Roznovanu), cu două niveluri în subteran şi 4 etaje (ultimul etaj – parţial). Odată ce va fi construit noul sediu, în Palatul Roznovanu va rămâne doar o parte din conducerea municipalității.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top