Connect with us

Primăria Iași reia proiectul de construire a unui nou sediu: anul acesta va fi lansată licitația

Noul sediu va fi construit în curtea interioară a Palatului Roznovanu

Proiecte publice

Primăria Iași reia proiectul de construire a unui nou sediu: anul acesta va fi lansată licitația

Proiectul de construire a unui sediu al Primăriei Iași revine în atenția publică, odată cu includerea, în bugetul local pe anul 2024, a sumei de 2 milioane de lei pentru „proiectare și execuție centru administrativ”. Alocarea permite lansarea unei licitații.

Ultimele vești despre acest proiect datau din anul 2022, atunci când Consiliul Local (CL) a aprobat planul urbanistic zonal (PUZ) aferent investiției. PUZ-ul a fost întocmit de firma Arc Design, condusă de arhitectul Filip Ciobănașu. La acea vreme, au fost propuse două variante de construcție.

Prima opţiune presupune amenajarea a două corpuri de clădire, de formă trapezoidală, amenajate de-o parte şi de alta a str. Agatha Bârsescu: pavilionul principal este propus în curtea interioară a Palatului Roznovanu (la circa 50 metri de monumentul istoric), iar celălalt, de mai mici dimensiuni, în parcarea exterioară.
În a doua variantă, clădirea are o formă ovoidală, cu corpuri de clădire care se suprapun, pe amplasamentul parcării.

Clădirea noului centru administrativ ar urma să aibă o înălţime de 25 metri (similară cu cea a Palatului Roznovanu), cu două niveluri în subteran şi 4 etaje (ultimul etaj – parţial). Odată ce va fi construit noul sediu, în Palatul Roznovanu va rămâne doar o parte din conducerea municipalității.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top