Connect with us

FOTO Stadiul construirii fabricii Grenzebach: unitatea trebuia finalizată anul trecut

Investiții private

FOTO Stadiul construirii fabricii Grenzebach: unitatea trebuia finalizată anul trecut

Lucrările la noua fabrică Grenzebach din zona șos. Iași – Tomești trebuiau finalizate în decembrie 2023, dar stadiul actual al lucrărilor arată că unitatea de producție nu va fi inaugurată prea devreme.

APIX.ro a scris despre începerea lucrărilor la fabrică în toamna anului 2022, iar termenul inițial de execuție era de 12 luni. Într-un comunicat trimis redacției APIX la vremea respectivă, grupul german sublinia că noua unitate de la Iași va consolida prezența Grenzebach în România, astfel încât să devină un hub pentru afacerile europene din industria sticlei, a construcțiilor și a intralogisticii.

Fotografie făcută recent în interiorul fabricii – conform panoului de șantier, lucrările trebuiau finalizate în decembrie 2023. Odată ce va fi deschisă, fabrica va aduce un plus de 100 de locuri de muncă

Lucrările de construire sunt efectuate de firma Demo-Idil Construct SRL. Compania este din Iași: anul trecut, a avut o cifră de afaceri de peste 62 milioane lei, cu un profit net de 2,3 milioane lei și un număr mediu de aproape 140 de angajați.

Demo-Idil lucrează inclusiv la interior, precum și la exterior prin amenajarea de parcări, a împrejmuirii și elementelor de semnalistică.

Proiectantul general este Portal SRL, iar alte firme implicate în proiect sunt Amphion Proiect (proiectant de structuri), Clima Therm Center (proiectant de instalații) și Geotech (geotehnice). Lucrările au început oficial în ianuarie 2023 și trebuiau finalizate în decembrie 2023.
Imagine preluată de pe site-ul antreprenorului general (Demo-Idil)
Hala nouă este construită în zona cu contur portocaliu. În paralel, vor fi modernizate și halele existente. Potrivit planului urbanistic zonal aprobat de către Consiliul Local, investiția totală se ridică la peste 70 milioane lei

Amintim că, în 2019, Grenzebach a încheiat un acord cu BMT Aerospace pentru achiziţia diviziei de sticlă a belgienilor, intitulată CNUD-EFCO GFT – companie din Belgia cu subsidiare în România, Germania şi China. În România, sediul social al companiei este pe şos. Iaşi – Tomeşti 33A, iar, în prezent, este deţinută în proporţie de 100% de grupul german. BMT avea deja o hală de producție, iar nemții acum extind capacitatea. În noua hală se vor produce și panouri solare, o noutate pentru piața ieșeană.

schita pol industrial iasi tomesti sursa apix.ro
În zonă sunt în continuare planuri pentru noi capacități de producție – IG Watteeuw (IGW) construiește lângă BMT Aerospace și Grenzecbach – toate firmele au legături între ele. IGW este un producător internațional de cutii de viteze. La nivel internațional, compania are peste 1.000 de angajați în Belgia, Cehia, China și SUA. În România, IGW are activități doar la Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top