Connect with us

Polul industrial Iași – Tomești: consilierii locali vor aproba o nouă fabrică a belgienilor de la IGW

Investiții private

Polul industrial Iași – Tomești: consilierii locali vor aproba o nouă fabrică a belgienilor de la IGW

Proiectul unei noi fabrici în zona polului industrial Iași – Tomești va ajunge la votul final în plenul Consiliului Local (CL): Primăria a publicat proiectul de hotărâre – pas premergător introducerii în plen a investiției pentru dezbatere și vot.

Așa cum APIX.ro a mai relatat, planurile unor firme din străinătate sunt ca în această zonă să contruiască mai multe hale, de la depozitare și până la producție ușoară, investițiile fiind propuse de belgieni, nemți și americani.

BMT Aerospace (Belgia) este prezent de mai mult timp la Iași, iar Grenzebach (Germania) are în construcție o fabrică. Lângă germani sunt belgienii de la IG Watteeuw (IGW) – investiția care face obiectul prezentului articol. Cu galben și roșu sunt evidențiate parcele pe care sunt planuri de construire – cea galbenă aparține unei firme locale, iar cea roșie unui american

Potrivit proiectului urbanistic al IGW, firma deține 3,5 hectare și are în plan construirea unei hale industriale care se ocupe până la 60% din suprafața terenului. Hala va avea o înălțime de 15 metri (cât un bloc cu 4 etaje) și va avea trei niveluri: parter și 2 etaje.

„Se propune realizarea unei constructii care sa integreze spatii de productie – funcțiuni necesare extinderii și optimizării fluxului tehnologic, dotării cu noi linii de producție, precum și spații de birouri proprii, spații de depozitare”, se arată în planul urbanistic zonal, consultat de APIX.ro.

Celelalte hale construite au următoarele activități: mecano-sudură (CNUD-EFCO România) și prelucrare mecanică (BMT Aerospace și Grenzebach). Toate firmele menționate au legături între ele – de exemplu, Grenzebach a achiziționat divizia de sticlă a BMT (CNUD-EFCO) și, în prezent, construiește o extindere (în schița de mai sus e parcela de lângă IGW). În același timp, IGW face grupul din grupul BMT.

IGW este un producător internațional de cutii de viteze. La nivel internațional, compania are peste 1.000 de angajați în Belgia, Cehia, China și SUA. În România, IGW are activități doar la Iași.

Schița din PUZ, prelucrată de APIX.ro pentru a ilustra terenul IGW (cu roșu)

În aceeași zonă, conform unor prevederi din planurile urbanistice zonale deja aprobate, sunt în plan noi extinderi pe viitor, inclusiv cu crearea unei fabrici de panouri solare (Grenzebach). Investițiile vor fi anunțate de către beneficiari etapizat.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top