Connect with us

Un american va investi într-un proiect în noul pol industrial al Iașului

Investiții private

Un american va investi într-un proiect în noul pol industrial al Iașului

Noul pol industrial al orașului, din zona șos. Iași – Tomești, mai atrage o investiție: de data aceasta, este vorba despre o firmă patronată de un om de afaceri american și care a mai derulat proiecte la Iași în special de zona de birouri.

Potrivit informațiilor APIX.ro, firma Bella Icca Internațional va construi mai multe hale de depozitare pe un teren cu o suprafață de peste 10.000 mp, amplasat lângă investițiile BMT și Grenzebach. Date despre proiect încă nu sunt publice, dar surse din piață spun că vor fi hale înalte, comparabile cu înălțimea unui bloc de 3-4 etaje.

Terenul Bella Licca este evidențiat cu roșu – în vecintătate, cu galben, este un teren care aparține firmei Euronet. Pe cealaltă parte, sunt fabricile BMT Aerospace, Grenzebach (o extindere se află în construcție) și planuri de extindere al IG Watteeuw România (hală industrială)

Imaginea de mai sus ilustrează vecinătățile viiitorului proiect Bella Lica, dar zona industrială va continua spre Tomești și cu alte investiții despre care APIX.ro va relata la momentul potrivit. Cert este că se prefigurează un pol industrial în Iași și Tomești, care ar putea ajunge la nivelul celui dintre Miroslava și Lețcani.

Bella Licca Internațional este o firmă înființată la Iași acum 20 de ani. Specializat în „comerț cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine” (haine), societatea s-a remarcat și cu proiecte imobiliare. În acest sens, societatea a construit două imobile de birouri, ambele amplasate în zona campusului studențesc din Tudor Vladimirescu.

Compania este deținută de Brian Streidel, un om de afaceri american. El s-a mai remarcat și cu investiții pe litoral, respectiv în Constanța și în localitatea Mihail Kogălniceanu. În 2022, firma sa a declarat un singur angajat, în condițiile în care cifra de afaceri a ajuns la 4,2 milioane lei, iar profitul a trecut pragul de 1,5 milioane lei.

Brian Streidel deține și firma Best Choice SRL (60%), societate specializată în comercializarea de haine second-hand. Compania are un depozit în Tomești și mai multe magazine gen outlet.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top