Connect with us

CUG: aviz favorabil pentru blocuri cu 10 etaje în cadrul unui ansamblu întins pe 4 hectare

Investiții private

CUG: aviz favorabil pentru blocuri cu 10 etaje în cadrul unui ansamblu întins pe 4 hectare

Proiectul imobiliar propus în capăt CUG, pe șos. Nicolina 150, în vecinătatea laculului, a obținut un prim aviz favorabil care permite beneficiarului să intre cu investiția pe circuitul de autorizare: Primăria a emis avizul de oportunitate zilele trecute.

APIX.ro a scris despre acest proiect, în premieră, în octombrie 2022, dar la vremea respectivă încă nu era întocmit un plan urbanistic zonal (PUZ). Odată emis avizul de oportunitate, pot fi consultați și indicatorii urbanistici ai proiectului.

Proiectul urbanistic a fost inițiat de AJC Maria, iar amplasamentul se află în continuarea blocurilor construite de PEG. Rămâne de văzut dacă AJC va implementa proiectul sau dacă scopul firmei de a crește valoarea terenului pentru o potențială vânzare în urma aprobării complexului de blocuri

Potrivit avizului de oportunitate, AJC Maria are în proprietate 3,9 hectare, iar complexul propus va cuprinde locuințe colective, spații de birouri, spații de servire, creșă, grădiniță, servicii medicale și alte funcțiuni asociate. Terenul a fost împărțit în două unități teritoriale de referință:

  • o suprafață de 3,5 ha este rezervată locuințelor colective – blocuri cu 14 niveluri (subsol, demisol, parter, 10 etaje și un etaj tehnic) vor ocupa 30% din teren, în condițiile unui coeficient de utilizare a terenului (CUT) egal cu 3. Ținând cont de CUT, beneficiarul poate amenaja între 1.000 și 2.000 de apartamente
  • o suprafață de 4.132 mp este rezervată locuințelor individuale mixte și locuințelor colective mici – clădiri cu 5 niveluri (subsol, demisol, parter și 2 etaje). Imobilele vor ocupa un sfert din suprafața amintită, iar CUT-ul este 1.

Odată obținut avizul de oportunitate, proiectul AJC va intra în circuitul de autorizare la nivelul Primăriei și al instituțiilor de resort. Cel mai probabil, proiectul va deveni public în câteva luni, la momentul în care va fi anunțată ziua dezbaterii publice.

Descarcă avizul de oportunitate

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top