Connect with us

O nouă clădire de birouri în Bucium, peste drum de Hanul Trei Sarmale

Investiții private

O nouă clădire de birouri în Bucium, peste drum de Hanul Trei Sarmale

Unul dintre primele proiecte urbanistice care ar urma să fie aprobate de către Consiliul Local (CL) în acest început de an presupune construirea unei clădiri de birouri, cu 6 etaje, în Bucium, peste drum de Hanul Trei Sarmale.

Proiectul de hotărâre a trecut deja prin procesul de avizare la instituțiile de resort, iar ultima etapă vizează aprobarea în plenul CL, ceea ce este foarte probabil să se-ntâmple în luna ianuarie sau februarie: proiectul de CL este deja publicat pentru etapa de consultare publică (10 zile).

Amplasamentul terenului

Terenul este deținut de omul de afaceri Daniel Panaite, cel care este și proprietarul Agroindustrială – firmă care a încercat, anul trecut, fără succes, să obțină aprobarea pentru construirea unui bloc, tot în Bucium, dar mai aproape de intersecția cu Poitiers și Trei Fântâni. Anterior, pe terenul de lângă intersecție, firma a obținut aprobare tot pentru o clădire de birouri (2020), dar a vrut modificare de proiect.

În ceea ce privește terenul de peste drum de Hanul Trei Sarmale, omul de afaceri deține circa 1.300 mp. În proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) se arată că imobilul va ocupa 635 mp, în timp ce circulaţiile aproape 400 mp, iar spaţiile verzi puţin peste 250 mp.

Investitorul a prezentat și un calendar de implementare: proiectul tehnic ar urma să fie finalizat cel târziu în iunie 2025 (timp în care va fi obţinută şi autorizaţia de construire), iar lucrările vor fi gata în vara anului 2028.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top