Connect with us

Parcul eolian de la Butea a primit aviz de racordare la rețea: nemții de la WPD sunt pe punctul de a primi și autorizația

Investiții private

Parcul eolian de la Butea a primit aviz de racordare la rețea: nemții de la WPD sunt pe punctul de a primi și autorizația

Transelectrica a emis, la finalul anului trecut, avizul de racordare la sistemul național energetic al parcului eolian de la Butea a cărui construcție va începe anul acesta, în condițiile în care investitorul este pe punctul de a obține și autorizația de construire.

Proiectul aparține grupului german WPD și este derulat prin intermediul firmei WPD Romania Wind Farm 07 SRL, societate înregistrată în comuna Miroslava. Conform avizului Transelectrica, puterea aprobată este de aproape 130 MWh.

În paralel, WPD se află pe ultima sută de metri cu obținerea autorizației de construire – documentația a fost depusă recent la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), pas premergător unui vot în Consiliul Local de la Butea.

Așa cum APIX.ro a mai relatat, grupul german planifică și operează proiecte eoliene onshore, precum și proiecte pe energie solară în Germania, Europa, Asia și pe continentul american. Până în prezent, WPD a ridicat peste 2.600 de turbine eoliene cu o capacitate instalată peste 6.100 MW. Grupul are 3.700 de angajați și desfășoară activități în 29 de țări.

Construire parc eolian – Turbine eoliene, platforme de operare drumuri de acces și rețele interne, comuna Butea”, este obiectul proiectului propus de WPD în jud. Iași, la Butea. În România, grupul german mai are în pregătire proiecte similare în Vaslui sau Brăila.

Anul acesta, ar urma să înceapă construcția și a unui parc eolian în Hârlău, de data aceasta a unui grup francez (SOLVEO Energies). Proiectul SOLVEO este similar cu cel de la Ruginoasa: în primă fază vor fi montate 6 turbine (cu o capacitate instalată de 40 MW) și, ulterior, încă 2-3 turbine ceea ce ar duce la capacitatea parcului la 60 MW (aceeași ca la Ruginoasa). În context, amintim că investiția de la Ruginoasa ajunge la 104 milioane euro.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top