Connect with us

Concurs: cu ce tip de bănci ați amenaja zona de promenadă a râului Bahlui? Cele mai bune idei vor fi transpuse în realitate

Local

Concurs: cu ce tip de bănci ați amenaja zona de promenadă a râului Bahlui? Cele mai bune idei vor fi transpuse în realitate

Un concurs în cadrul Romanian Creative Week (RCW), eveniment dedicat industriilor creative românești, este dedicat revitalizării arhitecturale a zonei de promenadă a râului Bahlui, prin designul unor bănci comunitare. Cele mai bune idei vor fi finanțate și implementate, anunță organizatorii RCW, festival care va avea loc între 20 și 30 mai 2022.

Concursul „Design Urban” se va desfășura în perioada 15 februarie – 15 aprilie 2022, iar în competiție se pot înscrie studenții la arhitectură, artă sau design, precum și arhitecții și designerii în devenire. Perioada de depunere a proiectelor este 10 martie – 10 aprilie 2022, ora 20.00, iar anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 15 aprilie.

„În urma procesului de selecție a celor mai creative, sigure și durabile lucrări înscrise în concursul Design Urban, juriul va alege cel puțin zece echipe care vor furniza proiecte de design fezabil, cu acoperirea completă a costurilor în limita a 750 de euro per proiect”, se arată într-un comunicat al RCW.

Potrivit sursei citate, instalarea băncilor urmează a fi făcută până în data de 20 mai 2022, ora 8.00, iar dezinstalarea mobilierului urban ar urma să aibă loc în 31 august 2022. Detalii suplimentare despre concursul Design Urban, precum și despre formularul de înscriere în competiție pot fi găsite în secțiunea Call for projects de pe site-ul RCW.

Competiția de design urban este organizată de Federația Patronatelor din Industriile Creative, Primăria Municipiului Iași și Palas Iași, în co-organizare cu Asociația Culturală ProEvent – SHARE Architects, Ordinul Arhitecților din România Filiala Iași.

Despre Romanian Creative Week

Aflat la cea de-a doua ediție, Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEPIC a organizat până în prezent peste 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești. Parteneri în organizarea acestui amplu eveniment din capitala Moldovei sunt Palas, Primăria Municipiului Iași și Complexul Muzeal Național Moldova Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top