Connect with us

Consiliul Județean Iași solicită preluarea proiectului variantei de ocolire Podu Iloaiei

trafic podu iloaiei

Alegeri 2024: idei și proiecte

Consiliul Județean Iași solicită preluarea proiectului variantei de ocolire Podu Iloaiei

Consiliul Județean (CJ) Iași are în plan preluarea proiectului de construcție a variantei de ocolire prin sudul localității Podu Iloaiei, intenția administrației județene fiind să implementeze proiectul prin intermediul Asociației „Iași Infrastructură”, conform unui comunicat al instituției.

În acest sens, o primă discuție a avut loc joi între șefii CJ Iași și reprezentantul Ministerului Transporturilor (MT), secretarul de stat Ionel Scrioșteanu. Administrația județeană ar putea prelua, în viitor, și alte proiecte de infrastructură care, acum, depind de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe listă fiind drumul Uricani – Cicoarei sau centura Est a municipiului Iași, ambele proiecte având întârzieri majore în implementare.

Vrem să preluăm noi implementarea acestor proiecte de infrastructură pentru ca ieșenii să beneficieze în cel mai scurt timp de ele”, a susținut șeful CJ Iași, Costel Alexe, citat în comunicat. Potrivit sursei citate, lista integrală a proiectelor solicitate de CJ cuprinde următoarele investiții:

În ceea ce privește proiectul autostrăzii A8, cu referire la tronsonul ieșean (Ungheni – Iași – Moțca), șeful CJ Iași a susținut că a primit asigurări de la MT că, cel târziu în luna iulie, studiul de fezabilitate va fi aprobat și ar urma inclusiv să fie emis acordul de mediu.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Alegeri 2024: idei și proiecte

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top