Connect with us

SCHIȚĂ Traseul drumului ocolitor care ar urma să fluidizeze traficul în Podu Iloaiei

Proiecte publice

SCHIȚĂ Traseul drumului ocolitor care ar urma să fluidizeze traficul în Podu Iloaiei

Drumul ocolitor al orașului Podu Iloaiei va avea o lungime de 4,3 km și va străbate zona de sud a orașului, în cea mai mare parte fiind paralel cu calea ferată. Investiția a fost estimată la circa 60 milioane lei, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, scrie „Ziarul de Iași”.

Studiul de fezabilitate este finalizat, dar o modificare adusă de CNAIR pe ultima sută de metri a determinat revizuirea documentației – studiul revizuit va fi supus aprobării autorității în cursul săptămânii viitoare. Nu există încă un termen precis când acest drum ar putea fi dat în folosință.

Modificarea vizează repoziționarea punctului de intersecție cu drumul european (la ieșirea din oraș spre Budăi) astfel încât să coincidă cu breteaua care va face legătura cu nodul A8 propus în apropiere, potrivit directorului DRDP, Ovidiu Laicu.

Acesta este traseul – în partea stânga, cu roșu, este modificarea propusă proiectantului de CNAIR – aceasta este singura modificare, în rest traseul este cel schițat inițial de Incons, sursă schiță – ZDI

Odată ce studiul revizuit va fi predat de firma Incons (București), documentația va putea fi aprobată în consiliul tehnico-economic al DRDP, iar proiectantul va începe demersurile pentru obținerea tuturor avizelor necesare. Drumul va avea 2 benzi (o singură bandă pe sens), cu o lăţime a platformei de 12 m, în condiţiile în care partea carosabilă va avea 7 m, iar acostamentele câte 2,50 m.

Construirea acestei legături presupune și amenajarea unui pod peste Bahlui, la circa 500 metri distanță față de intersecția giratorie cu drumul european (spre Iași). Realizarea studiului a costat circa 700.000 lei.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top