Connect with us

Consiliul Local Iași își începe activitatea efectivă în această săptămână

Local

Consiliul Local Iași își începe activitatea efectivă în această săptămână

Primarul Mihai Chirica a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local (CL) pentru ziua de miercuri, 18 noiembrie. Singurul proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi, până acum, vizează depunerea jurământului de către ceilalți șapte consilieri: Traian Ciobobaru (PNL), Andrei Popescu (USR+), Marian Dălban, Bogdan Crucianu și Ovidiu Laicu (toți PSD) și Camelia Ciornia și Florin Briaur (ambii PMP). Cel mai probabil, va fi stabilită și componența comisiilor de specialitate pentru ca, ulterior, CL să poată adopta și proiecte de hotărâre.

Între timp, unii dintre consilieri i-au trimis deja primarului o listă de obiective pe care edilul-șef să și le asume în următorul mandat. Este vorba despre consilierii USR+, iar lista cuprinde 24 de proiecte pe care aceștia le vor incluse în proiectul de buget pe anul 2021.

  • Lista proiectelor propuse de USR+ poate fi consultată AICI.

Situația din CL este una dificilă: niciun partid nu are majoritatea absolută (14 din 27 de voturi), în condițiile PNL are 11 mandate, USR+ alte 9 mandate, PSD 5 mandate, iar PMP 2 mandate. Liberalii nici măcar viceprimarul nominalizat nu-l pot desemna (Daniel Juravle, fost director în primărie) fără un vot de la PSD sau USR+.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top