Connect with us

Covid-19: Iașul se apropie de scenariul roșu și ar putea fi impuse noi restricții

Local

Covid-19: Iașul se apropie de scenariul roșu și ar putea fi impuse noi restricții

Municipiul Iași se apropie de pragul de 3 cazuri Covid la o mie de locuitori, ceea ce înseamnă intrarea în scenariul roșu și impunerea de noi restricții. Rata de incidență raportată de autorități în cursul dimineții de luni era de 2,77 cazuri, după o creștere semnificativă a cazurilor din ultimele zile.

Numărul mediu de cazuri noi zilnice a crescut cu 50% în ultimele două săptămâni în municipiul Iași în comparație cu precedentele 14 zile. Astfel au fost înregistrate 80 de cazuri noi în fiecare zi față de 53 de cazuri.

  • În județul Iași, cea mai mare incidență este în comuna Roșcani – 9.58. În scenariul roșu mai sunt Valea Lupului (4,07) și Miroslava (3,59). Chiar dacă incidența la Roșcani este foarte mare, autoritățile județene nu au impus carantinare zonală pe motiv că localitatea este oricum „izolată”. Roșcani se află în nord-estul județului și are o populație de circa 1.500 de locuitori. De obicei, carantina se poate impune după ce o localitate trece pragul de 7 cazuri o mie de locuitori

Până la începutul lunii martie, numărul de cazuri noi la Iași s-a aflat într-o scădere constantă încă de la sfârșitul lunii noiembrie 2020. Acum circa două săptămâni, municipiul a intrat într-o zonă de „platou”, iar în 4 din ultimele 7 zile numărul de cazuri noi a sărit din nou de 100, cu un record în weekend: duminică au fost raportate nu mai puțin de 134 cazuri noi în 24 de ore.  

Acest grafic arată evoluția numărului de cazuri active în perioada 22 octombrie – 14 martie: creșterea spectaculoasă din noiembrie, scăderea lentă din următoarea perioadă și începutul unei noi creșteri care se manifestă de câteva zile
  • Principalele restricții ale scenariului roșu vizează cursuri online pentru elevi (mai puțin cei din clasele terminale) și închiderea la interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor și instituțiilor de cultură.

Între timp, astăzi s-au deschis listele de așteptare pentru vaccinarea pentru populația generală. Un site util pentru cei care vor să se vaccineze poate fi accesat la ACEST LINK. Platforma preia din site-ul oficial al Guvernului informațiile despre existența locurilor disponibile în fiecare centru de vaccinare.

Până acum, în județul Iași au fost administrate peste 103.000 de doze de vaccin: circa 65.000 de persoane au primit prima doză, iar aproape 40.000 au făcut și rapelul (a doua doză).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top