Connect with us

Pasaje vs „Bahlui navigabil”. Opoziția din CL a respins propunerea primarului

Local

Pasaje vs „Bahlui navigabil”. Opoziția din CL a respins propunerea primarului

Actualizarea proiectului de amenajare arhitecturală a râului Bahlui a fost respinsă vineri de Consiliul Local. Intenția executivului municipalității a fost de a renunța la unele dintre lucrările propuse inițial prin proiectul realizat acum circa patru ani astfel încât să permită construirea celor două pasaje supraterane din Podu Roș.

Realizarea celor două pasaje a creat controverse atât în mediul politic, cât și în rândul unor organizații neguvernamentale. Renunțarea la unele lucrări a fost sprijinită doar de către consilierii PNL și PMP (13 voturi), în timp ce consilierii USR+ și PSD au respins această idee (14 voturi). Printre lucrările la care Primăria a vrut să renunțe se numără construirea a trei poduri pietonale în zona Facultății de Chimie, Facultății de Construcții și în zona bisericii lipovenești. Celelalte modificări propuse au vizat scări și rampe de acces. Discuțiile pe proiect au creat schimburi de replici acide între consilierii locali de opoziție și primarul Mihai Chirica.

Primăria a propus acum circa patru ani realizarea a două pasaje supraterane în Podu Roș, dar abia în acest an a lansat licitația pentru proiectarea lucrărilor. Între timp, mai multe organizații neguvernamentale au contestat proiectul și, în schimb, au solicitat transformarea râului Bahlui într-o zonă de agrement, conform inițiativei de acum câțiva ani.

Potrivit ONG-urilor, construirea pasajelor supraterane ar compromite poriectul de amenajare arhitecturală și, în același timp, reprezintă o soluție învechită în încercările Primăriei de a fluidiza circulația în Podu Roș.

Articole din categoria Local

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top