Connect with us

Criza Covid-19/CJ Iași alocă încă 4,1 mil. euro pentru spitalul mobil. UDPATE

Proiecte publice

Criza Covid-19/CJ Iași alocă încă 4,1 mil. euro pentru spitalul mobil. UDPATE

UPDATE. Plenul CJ Iași a adoptat hotărârea pentru alocarea a încă 4,1 milioane euro pentru achiziția spitalului mobil.

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași se va reuni astăzi, într-o ședință extraordinară, pentru alocarea unei sumei de încă 4,1 milioane euro pentru spitalul mobil destinat bolnavilor Covid-19 pe care administrația județeană are intenția de a-l plasa la Lețcani.

Inițial, la finanțarea achiziției trebuia să participe și Bacăul cu suma menționată mai sus, dar, în cele din urmă, fondurile vor fi asigurate de CJ Iași. În total, dintre cei 17 milioane euro, CJ Iași va suporta peste 14,5 milioane euro, restul banilor fiind alocați de către CJ Neamț.

Spitalul mobil ce urmează a fi achiziționat are o structură modulară și va deservi întreaga populație a Moldovei, având o capacitate de 250 de paturi din care minimum 60 de tip ATI, 72 de ventilatoare, zonă de recepție, triaj, modul de sterilizare, zonă de cazare pentru personalul medical, bucătărie și cantină, modul de depozitare, sistem de gestionare a deșeurilor, generatoare de energie etc..

Achiziția a stârnit unele controverse în contextul sumei estimate, critici în acest sens fiind lansate de prefectul de Neamț George Lazăr după ce CJ Neamț a luat decizia de participa la finanțarea proiectului.

Șeful CJ Iași Maricel Popa susține că banii cheltuiți acum de administrațiile din Iași și Neamț vor putea fi recuperați din fonduri europene.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top