Proiecte publice
Doi ofertanți la licitația pentru amenajarea parcului industrial de la Lețcani
Consiliul Județean (CJ) a primit două oferte la procedura lansată în sistemul național de achiziții publice (SICAP) pentru amenajarea unui parc industrial la intrarea în comuna Lețcani, în cadrul unui contract cu o valoare estimată de peste 15 milioane lei, fără TVA.
Este prima licitație organizată de către CJ în ceea ce privește intenția administrației județene de a înființa mai multe parcuri industriale pe raza județului Iași în următorii ani. Ofertanții la licitație sunt:
- Iasicon – companie care are trei subcontractanți: Elmond Com (13%), Mic Das (2%) și Concret Drum (23%)
- Pavi-lux – companie care are opt subcontractanți: Aramis, Geltehrom, Automatic Term, Electricall, Crisbo Instal Grup, Nanogaz, General Instalații și Molid Tehnic Service
Toate firmele care participă la licitație sunt din județul Iași. Inițial, licitația a fost anulată la câteva zile de la lansare, dar, după operarea unor modificări în atribuirea contractului, CJ a relansat procedura.
Parcul industrial va fi amenajat pe un teren cu o suprafață de 18 hectare, la intrarea în Lețcani (dinspre mun. Iași). Lucrările de intervenție vizează construcția unei clădiri cu rol administrativ (cu o suprafață desfășurată de circa 600 mp), realizarea drumurilor de incintă și a împrejmuirii, amenajarea terenului, racordarea la rețelele de utilități existente în zonă și eliberarea amplasamentului (mutarea unei rețele electrice aeriene).
„Drumul interior ce va deservi Iași Industrial Park va avea o lungime de 927 metri liniari. Se va realiza de asemenea și o clădire cu rol administrativ pentru personalul parcului, incinta acesteia fiind mărginită de împrejmuire metalica cu soclu de beton. Reţeaua de drumuri și reţelele edilitare vor fi realizate până la limita terenurilor pe care vor fi amplasate obiectivele. Terenul din parc va fi concesionat către agenţi economici, iar investiţiile din cadrul parcului vor fi realizate de către investitori”, se arată în documentația de atribuire.
Clădirea administrativă va avea un regim mic de înălțime (parter și un etaj) și o suprafață utilă de aproape 450 mp. „Accesul se realizează din Sud prin intermediul unui windfang din care este acesat foyer-ul care asigură legtura funcțională cu casa scării și spațiile aflate la nivelul parterlui. Foayer-ul, spațiu central extins pe înăltime pe ambele niveluri este luminat prin intermediul unui luminator poziționat la nivelul plăcii acoperișului terasă. Legaturile funcționale la nivelul etajului sunt realizate prin intermediul holurilor și pasarelei metalice ce străbate foayer-ul extins pe cele două niveluri ale clădirii”, se mai precizează în caietul de sarcini.