Connect with us

Drumul Uricani – Cicoarei are, în sfârșit, acord de mediu: de 20 de luni e finalizat studiul de fezabilitate

Punctul de pornire al „centurii ușoare”

Proiecte publice

Drumul Uricani – Cicoarei are, în sfârșit, acord de mediu: de 20 de luni e finalizat studiul de fezabilitate

Proiectul privind construirea drumului Uricani – Cicoarei a fost deblocat odată cu obținerea de către proiectant a acordului de mediu: investiția va ajunge în Consiliul Tehnico-Economic de la CNAIR și, ulterior, vor fi aprobați indicatorii și de către guvern.

Drumul este inclus spre finanțare în PNRR (listă de rezervă) și în Programul Transporturi 2021-2027 (proiecte prioritare la capitolul conectivității rutiere secundare). O estimare privind costurile de construire ajunge la circa 40 milioane euro. Studiul de fezabilitate a fost finalizat unde în a doua parte a anului 2021.

Traseul drumului Uricani – Cicoarei se desprinde din varianta de trafic greu (la intrarea în Uricani) şi, până la intersecţia cu str. Cicoarei, va fi construit un drum nou, cu câte două benzi pe sens. În total este vorba despre 4,7 km, drum amenajat paralel cu râul Bahlui, la baza Dealului Catolicilor.

În strânga este sensul giratoriu de la Uricani, punctul de plecare a drumului spre Cicoarei

Traseul va intersecta drumul amenajat de Primăria Miroslava (DC 25) pentru accesul la parcul industrial II, precum şi o serie de căi rutiere de interes local. În zona Cicoarei, va fi făcută legătura spre Dacia, iar, acest sector, care cuprinde şi podul peste Bahlui, are o lungime 600 metri şi câte o bandă de circulaţie pe sens. Podul va intersecta str. Strămoșilor, iar proiectul prevede și reabilitarea acestei străzi pe o porțiune de circa 300 metri.

Aceasta este intersecția dintre drumul nou, str. Cicoarei și penetrația spre Dacia

Cel de-al treilea sector are o lungime de 3,4 km şi se suprapune cu străzile Cicoarei şi str. Arh. Ioan Berindei până la intersecţia cu str. Nicolina, iar profilul va rămâne cu câte o bandă de circulaţie pe sens. Pe acest sector, la intersecţia cu str. Sofia Nădejde, va fi amenajată o intersecţie giratorie. Lucrările pe acest sector vor consta doar în modernizarea străzilor, amenajarea intersecțiilor etc.

Traseul complet al „centurii ușoare”, așa cum mai este denumit proiectul [click pe imagine pentru a descărca imaginea în format .pdf pentru o mai bună vizualizare]

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top