Connect with us

Centura ușoară de ocolire a Iașului [varianta CJ] costă peste 300 milioane de lei

Porțiune de drum (zona Lețcani spre Cucuteni) inclusă în proiect

Proiecte publice

Centura ușoară de ocolire a Iașului [varianta CJ] costă peste 300 milioane de lei

Plenul Consiliului Județean (CJ) va aproba, în ultima ședință din acest an, studiul de fezabilitate aferent înființării „centurii ocolitoare” a Iașului, proiect care reprezintă, de fapt, reabilitarea mai multor tronsoane de drum județean din jurul Iașului, drumuri aflate pe raza comunelor limitrofe.

Potrivit documentației, valoarea totală a lucrărilor este estimată la circa 300 milioane lei (fără TVA). Este vorba despre modernizarea a 73 km de drum de pe teritoriul comunelor Popricani, Rediu, Lețcani, Horlești, Voinești, Mogoșești, Ciurea, Bârnova, Tomești și Holboca. Durata de execuție a fost stabilită la 24 de luni. Banii necesari ar urma să fie asigurați din fonduri europene.

„Centura ocolitoare” este formată din opt tronsoane, iar principalele patru porțiuni (care le înglobează și pe celelalte patru) sunt:

  • Vânători – Lețcani (16,3 km)
  • Lețcani – Cogeasca – Cucuteni – Scoposeni – Horlești – Lungani – Voinești (format acum din drumuri comunale, 16,5 km)
  • Voinești – Mânjești – Budești – Piciorul Lupului – Ciurea (18,7 km)
  • Ciurea – Bârnova – Tomești – Holboca – limită mun. Iași (cu legătură apoi pe str. Aurel Vlaicu, 21,5 km)
„Centura” pe care CJ vrea să o modernizeze

„Tronsoanele de drum propuse modernizării asigură conectivitatea la rețeaua TEN-T prin accesul direct pe care drumul județean DJ 248 B (Vânători – Lețcani, n.r.) îl are la drumul european E58 (DN28), parte din coridorul pan-european 5 și accesul direct pe care drumul județean DJ 248 D (Ciurea – Holboca, n.r.) îl are la drumul european E581 (DN24), parte din coridorul pan-european 9”, este unul dintre argumentele CJ pentru realizarea acestui proiect.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top