Connect with us

Extinderea Iulius Mall: turnul de 26 etaje ar putea fi aprobat în această toamnă

Investiții private

Extinderea Iulius Mall: turnul de 26 etaje ar putea fi aprobat în această toamnă

Proiectul de extindere a Iulius Mall ar putea fi aprobat în această toamnă, după ce Primăria Iași a publicat zilele trecute proiectul de hotărâre de Consiliu Local (CL), ultimul pas procedural înainte ca investiția să fie dezbătută de consilierii locali. Ulterior, beneficiarul poate solicita eliberarea autorizației de construire.

Proiectul a făcut obiectul unei dezbateri publice acum câțiva ani, iar indicatorii urbanistici discutați atunci sunt aceiași care apar și în planul urbanistic zonal (PUZ) ce va fi supus dezbaterii CL în perioada următoare. Turnul Iulius va avea un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter, 26 etaje și un etaj tehnic, la o înălțime maximă de 120 metri – în premieră, Iașul va avea un imobil în topul celor mai înalte clădiri din țară.

Terenul face obiectul unei asocieri între IULIUS și Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”

„Propunerea de proiect este în stadiul de obținere a avizelor necesare. Este o etapă inițială de reglementare a parametrilor de construire posibili, prin Plan Urbanistic Zonal, urmând ca definitivarea conceptului de proiect să se realizeze împreună cu partenerii noștri de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași”, se arată într-un răspuns al companiei IULIUS pentru APIX.ro și „Ziarul de Iași”.

Turnul va fi construit în extinderea Iulius Mall, pe actualul amplasament al parcării laterale, spre bld. Chimiei. Dar, aceasta nu va fi singura extindere: complexul va continua cu un imobil cu 6 etaje (în zona căminelor T9 și T10), iar, spre bld. Tudor Vladimirescu, va fi un corp de clădire cu 5 etaje. Potrivit proiectului de PUZ, suprafața totală a terenului ajunge la peste 32.000 mp.

Aceasta este randarea din 2019 a extinderii propuse de IULIUS – la momentul autorizării, complexul ar putea arăta altfel

„Compania IULIUS dorește continuarea planurilor de dezvoltare în Iași, inclusiv prin extinderea Iulius Mall, cu obiectivul de a susține consolidarea unor poli urbani de atractivitate, care să contribuie la retenția tinerilor și să susțină mediul universitar. Demersul investițional propune funcțiuni de retail adiționale, spații de office clasa A și locuri de parcare. Mai multe detalii vor putea fi oferite odată cu evoluția demersului”, au mai spus oficialii companiei.

În PUZ se prevăd funcțiuni precum: birouri, servicii și comerț. În ceea ce privește parcările, proiectul de PUZ, supus dezbaterii publice acum câțiva ani, prevedea un număr de aproape 1.300 locuri, dar numărul exact va fi calculat la faza întocmirii documentației pentru obținerea autorizației de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top