Connect with us

Complex cu blocuri înalte în Moara de Vânt, la doi pași de SRU

În această zonă vor fi ridicate blocurile

Investiții private

Complex cu blocuri înalte în Moara de Vânt, la doi pași de SRU

Consiliul Local (CL) va dezbate, în această toamnă, un plan urbanistic zonal (PUZ) care prevede construirea ansamblu cu trei blocuri înalte (10 și 11 etaje) în zona Moara de Vânt, în apropiere de amplasamentul Spitalului Regional de Urgență (SRU).

Proiectul aparține unui medic ieșean, iar terenul de circa 5.000 mp a fost scos la vânzare, în primăvara anului 2023, pentru o sumă de circa 930.000 lei. Dar, odată ce suprafața va fi introdusă în intravilan și fi și reglementată urbanistic, cu siguranță prețul va crește.

Cu verde este terenul SRU, iar cu roșu terenul medicului ieșean (Liviu Iulius Mălin Călman)

Terenul se învecinează cu suprafața (7,8 ha) pe care, recent, Primăria a oferit-o gratuit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru a construi un ansamblu mixt: o unitate de învățământ privată (1.000 de elevi), o biserică, terenuri sportive și locuri de cazare.

Amplasarea blocurilor: 2 imobile cu 10 etaje, iar al treilea (spre strada propusă) are 11 etaje

Imobilele de locuințe vor ocupa 45% din teren, iar spațiile verzi 30%, restul fiind circulații auto și pietonale. În proiectul de PUZ, nu se precizează câte locuri de parcare vor fi: numărul acestora va fi stabilit la momentul întocmirii documentației pentru obținerea autorizației de construire.

De remarcat „viteza” cu care proiectul trece prin etapele de avizare: în aprilie 2023 a fost eliberat certificatul de urbanism („introducere teren în intravilan pentru construire ansamblu mixed-use”), în august 2023 a fost programată o dezbatere publică la Primăria Iași (ocazie cu care au fost publicate și detalii despre acest proiect), iar, în septembrie 2023, proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ-ului a fost întocmit de Primărie și publicat – astfel, nu este exclus ca acest proiect să fie aprobat la finalul lunii septembrie. Practic, în cinci luni de la emiterea certificatului de urbanism, investiția imobiliară poate ajunge în plenul Consiliului Local, ceea ce, la Iași, este o raritate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top