Connect with us

Firme italiene și românești vor să analizeze traficul din Iași și să propună soluții de descongestionare

Local

Firme italiene și românești vor să analizeze traficul din Iași și să propună soluții de descongestionare

Primăria Iași a primit oferte de la două firme la licitația pentru întocmirea unui studiu de circulație care va face parte din noul Plan Urbanistic General (PUG) al Iașului, valoarea estimată a contractului fiind de jumătate de milion de lei.

Ofertele au fost depuse de firmele FIP Consulting (București) și Traffic Plan (Cluj). Compania clujeană are un terț susținător din Italia, respectiv societatea Redas Engineering. Firmele implicate în procedură au toate un portofoliu bogat în ceea ce privește soluții de mobilitate urbană.

„Studiul se efectuează pe întreg Municipiul Iași (incluzând zona necesară extinderii intravilanului Municipiului Iași). Zonele de interes pentru Municipiul Iași sunt: zona centrală, zona Mănăstirii Galata, zona Mănăstirii Cetățuia și zona Mănăstirii Frumoasa, zona Copou, Sărărie, Socola, Bucium – care vor fi tratate cu prioritate”, se arată în caietul de sarcini.

Așa-numitele „zonele de interes” au fost nominalizate în contextul în care Primăria are în derulare/pregătire licitații pentru întocmirea și de planuri urbanistice zonale în cazul acestora, documentații care vor face parte, de asemenea, din noul PUG.

Potrivit caietului de sarcini, termenul de finalizare a studiului este de 180 de zile de la semnarea unui contract în acest sens. Studiul va cuprinde 4 elemente fundamentale:

  • analiza critică a traficului actual și optimizarea rețelei de transport în comun
  • prognoza dezvoltării circulației
  • terapia circulației
  • concluzii

Calculul privind fluxul de trafic actual va fi realizat inclusiv pentru biciclete. 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top