Connect with us

Fostul viceprimar Surdu va primi undă verde pentru proiectul din Copou

Investiții private

Fostul viceprimar Surdu va primi undă verde pentru proiectul din Copou

Consiliul Local (CL) va aproba la sfârșitul acestei săptămâni proiectul imobiliar din Copou implementat de fostul viceprimar Gabriel Surdu, actual consilier local. Inițiativa a stârnit controverse anul trecut, după ce vecinii au făcut mai multe reclamații, sesizări care au continuat și pe parcursul acestui an. Însă, specialiștii în urbanism de la nivelul municipalității au considerat că dezvoltatorul îndeplinește toate condițiile legale pentru a începe lucrările de execuție.

Investiția este derulată prin intermediul unei firme controlate de fostul viceprimar (Terramold Invest SRL).

„Planul Urbanistic Zonal – Iaşi, S.C. TERRAMOLD INVEST S.R.L. a fost avizat de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului si Urbanism fiind emis avizul de oportunitate nr. 542 din 28.07.2016. De asemenea documentatia contine urmatoarele avize, studiul geotehnic, ridicare topografica vizata de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Avizul Comisiei de urbanism din data de 31.03.2017, Avizul unic al Consiliului Judetean nr. 49/PUZ/2017, Avizul arhitectului sef nr. 140 din 14.06.2017 si Raportul de informare şi consultare a publicului nr. 37800/05.04.2017 reafisat cu nr. 58167/07.06.2017”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Planul urbanistic are ca obiect construirea de locuințe colective, spații servicii și alimentație publică, spa, spații tehnice și spații anexe, extinderea și mansardarea unei construcții existente și amenajarea unei parcări subterane.
Investitorul are la dispoziție o suprafață de aproape 2.000 mp. Procentul de ocupare a terenului ajunge la maximum 36%, iar regimul de înălțime este de 12 metri (două nivele subterane, parter, două etaje și un etaj retras).

În ultimul raport de informare se arată că unii vecini continuă să-și arate dezacordul față de propunerea urbanistică.

„Dezacordul vecinilor este legat de următoarele aspecte. Deoarece, într-o zonă cu funcțiunea predominantă de locuire se propune construirea unor spații de servicii și alimentație publică, vecinii nu sunt de acord cu schimbarea destinației care avea ca efect: aglomerarea zonei, creșterea nivelului fonic, intensificarea traficului auto, deja blocat, în zonă din lipsa locurilor de parcare (pe un traseu care este deja utilizat în mod frecvent de mașini de intervenție – SMURD, pompieri și salvare). Toate aceste modificări survenite, ca urmare a edificării unei noi clădiri cu destinație mixtă, va avea drept consecință diminuarea confortului locatarilor din imobilele învecinate”, se arată în raport.

Aspectele sesizate de către vecini au fost aduse la cunoștința investitorului, care a formulat deja un răspuns. Potrivit Terramold Invest SRL, aglomerarea zonei prin intensificarea circulației auto va fi rezolvată prin amenajarea parcărilor în subteranul clădirii propuse cu o capacitate de 100 de locuri. „Zgomotele și incidentele generate de spațiile de alimentație publică nu se vor produce deoarece spațiul va fi mic și închis – fără a avea posibilitatea de organizare a unor evenimente mari (nunți, botezuri)”, a arătat dezvoltatorul.

Anul trecut, mai mulți vecini dintr-un bloc alăturat au reclamat că Surdu a demolat o construcție fără a informa cu precizie care sunt planurile sale pentru acea zonă. În plus, un clip video publicat de „Ziarul de Iași” arăta cum un muncitor toaleta cu un bulvoexcavator un salcâm care figura pe lista monumentelor ale naturii. Ulterior, Academia Română a dat aviz favorabil tăierii copacului, ceea ce s-a și întâmplat.

Amplasamentul exact al proiectului fostului viceprimar

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top