Connect with us

FOTO Cum va arăta complexul de birouri de lângă SRI: ce modificări au fost aduse proiectului?

Perspectivă dinspre Turnul Bârnovschi

Investiții private

FOTO Cum va arăta complexul de birouri de lângă SRI: ce modificări au fost aduse proiectului?

Ansamblul multifuncțional propus de firma TVI Construct, lângă sediul SRI, ajunge din nou în faza de dezbatere publică, după ce Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a suferit o serie de modificări, iar una vizează regimul de înălțime: față de 14 etaje propuse anterior, acum regimul maxim de înălțime este de 11 etaje.

Noul proiect de PUZ a fost publicat pe site-ul Primăriei și va face obiectul unei dezbateri care va avea loc pe 18 februarie. Proiectul urbanistic propus de compania TVI, patronată de Gabriel Terciu, se află în atenția publică de mai bine de 6 ani. De-a lungul timpului, inclusiv SRI a sesizat anumite probleme la proiect în special în contextul săpăturilor făcute de către TVI pentru parcarea subterană.

Pe teren există construit un imobil cu funcțiunea de locuințe colective, regimul fiind cu 3 niveluri în subsol, parter și 4 etaje. Pe lângă această clădire, spre str. Otilia Cazimir, va apărea un complex care va fi format din 4 corpuri de clădire, toate având 3 niveluri în subsol, dar un număr diferit de niveluri:

  • un centru de afaceri și funcțiuni complementare cu parter, 11 etaje și etaj tehnic (înălțime maximă: 50 metri)
  • un corp de clădire cu parter și 8 etaje
  • un corp de clădire cu parter, 6 etaje și etaj tehnic
  • un corp de clădire cu parter și 4 etaje

Vor fi admise următoarele funcțiuni: sedii de firmă sau companie, sedii bancare, comerț nealimentar cu suprafețe reduse, servicii cu acces public: consultanță, proiectare etc..”, se precizează în documentația urbanistică.

Terenul este delimitat de Str. Grigore Ghica Vodă (la N), Str. Miron Barnovschi (spre E), capătul de N-V al str. Otilia Cazimir (la SE), sediul S.R.I. Iași (la V și S-V),

Potrivit proiectului de PUZ, trebuie amenajate circa 300 de locuri de parcare în subteran. Suprafața totală a terenului este de 5.814 mp, parte din teren fiind concesionat sau în curs de concesionare de la Primărie.

În prezent, suprafața construită este de 405 mp, iar aceasta ar urma să crească la 2.035 mp, rezultând astfel un procent maxim de ocupare de 35%. Potrivit bilanțului teritorial, circulațiile (accese, parcare, alei și trotuare) vor ocupa 2.879 mp, iar spațiile libere și verzi 900 mp.
Perspectivă aeriană dinspre str. Otilia Cazimir
Perspectiva dinspre Turnul fostei Mănăstiri Bârnovschi
Perspectivă dinspre str. Sf. Lazăr
Perspectivă dinspre str. Smârdan
Planșa urbanistică cu regimul de înălțime al fiecărei clădiri (în partea stânga jos se află imobilul existent)

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top