Connect with us

FOTO Complexul TVI de lângă SRI: ansamblu de clădiri cu până la 14 etaje

În lateralul acestei clădiri va fi amenajat restul complexului

Investiții private

FOTO Complexul TVI de lângă SRI: ansamblu de clădiri cu până la 14 etaje

Complexul de birouri care va fi construit de TVI Construct lângă sediul SRI va avea un regim maxim de înălțime cu până la 14 etaje, conform planului urbanistic zonal actualizat al investitorului, document care a fost publicat spre consultare publică de către Primărie.

Din planșa urbanistică, rezultă un complex cu imobile care au înălțimi și un regim variabile: în centrul terenului este propusă o clădire cu trei niveluri în subteran, parter, mezanin și 14 etaje. În jurul acesteia sunt imobile cu 3, 5, 7 și 10 etaje (patru corpuri), la care se adaugă clădirea existentă (locuințe colective) cu regim de până la 5 etaje. Cu excepția corpului de 3 etaje, celelalte au toate 3 niveluri în subteran.

Față de proprietatea inițială (vezi aici), TVI a crescut suprafața cu circa 2.000 mp, ajungând la peste 6.000 mp – teren în proprietate sau concesionat de la Primărie. În stânga imaginii este strada Sf. Lazăr, iar la limita nord-vestică a amplasamentului este sediul SRI

„Lucrarea urmăreşte realizarea unei compoziţii coerente din punct de vedere urbanistic şi configurarea unei estetici a ansamblului compoziţional în zona studiată, prin stabilirea unor aliniamente clare şi a unei mobilări eficiente pentru întreaga suprafaţă de teren deţinută în proprietate, în vederea asigurării perspectivelor posibile de dezvoltare a ansamblului şi a întregii zone”, se arată în planul urbanistic.

Planșa urbanistică (descarcă imaginea – pdf – la dimensiuni mai mari pentru o mai bună vizualizare. Notă: planșa este publică, fiind parte din proiectul de PUZ afișat de către Primăria Iași)

Proiectul este în atenția publică de mai bine de 6 ani, fiind emise mai multe autorizații de construire, dar forma propusă acum de către investitor pare a fi variantă finală a modului în care va arăta complexul. Anterior, TVI Construct a obținut, în principal, autorizații pentru consolidarea versantului și construirea clădirii existente.

Primul tronson deja construit în baza unor avize anterioare

În ceea ce privește locurile de parcare, în proiectul de PUZ publicat de Primărie este trecut un necesar de 400 de locuri, cu precizarea că acest număr poate fi recalculat la momentul autorizării, în funcție de soluția urbanistică adoptată.

Proiectul planului urbanistic va fi dezbătut public la sediul Primăriei pe 6 mai, conform unui anunț al municipalității. La discuții pot participa maxim 20 de persoane, conform regulilor actuale din pandemie.

Randare a proiectului TVI de lângă SRI – imagine de la amplasament

TVI Construct este patronată de Gabriel Terciu, om de afaceri care a devenit cunoscut publicului larg după ce, la începutul anilor 2000, a câștigat de mai multe ori la Loto („6 din 49”). Ulterior, Terciu s-a remarcat prin câteva proiecte imobiliare, dar și prin faptul că a devenit unul dintre principalii furnizori de betoane pentru alți afaceriști imobiliari (frații Negurici, Cristin Zămosteanu, Gabriel Surdu etc.).

Bloc construit de Gabriel Terciu la intrarea în oraș, prin Păcurari

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top