Connect with us

Dezmăț: un nou „bloc-plombă” pe 558 mp, propus lângă o grădiniță

Investiții private

Dezmăț: un nou „bloc-plombă” pe 558 mp, propus lângă o grădiniță

Un proiect propus de către o firmă privată a ajuns din nou în fază de consultare publică: un „bloc-plombă” ar urma să fie construit pe un teren de 558 mp lângă grădinița nr. 4 de pe str. Alexandru Ipsilanti nr. 2.

Beneficiarul (Avatti Industries SRL) a mai încercat să obțină aprobare pentru acest proiect, documentația fiind depusă la Primărie încă din 2014. De asemenea, planul urbanistic zonal a făcut obiectul mai multor discuții în cadrul Comisiei de urbanism, dar nu a ajuns și în plen.

Clădirea blocului se va afla la o distanță de 9,4 metri de imobilul grădiniței

Principalele reproșuri ale consilierilor: „Documentația nu deține aviz de la comisia de monumente, iar configurația terenului nu se pretează pentru multipark la parter”, se arată într-o decizie a Comisiei din februarie 2018. Ulterior, în iunie 2018, Comisia a dat din nou o decizie de respingere întrucât nu era clară situația parcărilor.

Proiectul revine în atenția publică odată cu dezbaterea publică programată la sediul Primăriei pe 4 mai – Planul Urbanistic Zonal (PUZ) va fi supus consultării celor interesați în intervalul orar 9.00 – 9.30.

Prin intermediul planului urbanistic este propus un imobil de locuințe colective cu un regim cu două niveluri în subteran, demisol, parter și 4 etaje. Față de clădirea grădiniței, blocul se va afla la distanță de 9,4 metri, după cum rezultă din planșa urbanistică. În zona amplasamentului sunt preponderent locuințe individuale (parter), cu excepția grădiniței (parter și 2 etaje) și a unui bloc cu 4 etaje, construit pe str. Semnului.

Planșa urbanistică a proiectului

Locuri de parcare utilizând platforme Multipark” – se arată în planșa urbanistică, această soluție fiind respinsă în trecut de către Comisia de urbanism.

Totuși, în partea scrisă a proiectului de PUZ se precizează că „se prevede o parcare la nivelul subsolului cu 16 locuri și 2 locuri pentru persoane cu dizabilități supraterane, suficiente pentru deservirea funcțiunilor propuse”.

Amplasamentul are deschidere și la str. Semnului

Articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top