Connect with us

FOTO Cum va arăta noul imobil de peste stradă de Palas Campus: proiectul a intrat în avizare

Investiții private

FOTO Cum va arăta noul imobil de peste stradă de Palas Campus: proiectul a intrat în avizare

Grupul Iulius va construi un nou imobil de locuințe colective, suplimentar față de cel aflat în construcție sau de ansamblul care a făcut obiectul concursului internațional de arhitectură de anul trecut. Este vorba o clădire a cărei arhitectură se înscrie în modul în care grupul de firme vrea să reconfigureze urbanistic zona Sf. Andrei.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va fi debătut pe 22 martie, în aceeași zi cu proiectul prezentat ieri de Apix.ro privind regenerarea urbană a fostei platforme Terom. Noua investiție din presupune un imobile cu 5 etaje care va avea un nunăr de 26 de apartamente.

Clădirea de locuinţe colective se va afla peste drum de complexul aflat pe punctul de a fi inaugurat, fiind construită într-un perimetru delimitat de străzile Sf. Andrei, Gh. Ghibănescu, Trantomir şi Trecătoarea Davidel.

„Costurile privind modernizarea circulaţiei din zonă vor fi suportate de către proprietarii imobilelor din zonă. Pentru zona perimetrală proprietăţii studiate, lărgirea str. Trantomir şi regularizarea str. Trecătoarea Davidel se va face prin reconfigurarea circulaţiilor pietonale de carosabile din zonă şi acolo unde este cazul prin cedarea terenului proprietate”, se arată în proiectul de PUZ.

Imobilul va beneficia de 31 de locuri de parcare, iar 29 vor fi amenajate în subsol

Iulius are un teren cu o suprafaţă de circa 1.300 mp. Amplasamentul este format din trei parcele, una fiind deţinută de Iulius Real Estate, iar celelalte două de Corsini Ristorante SRL, proiectul fiind inițiat de ambele companii.

„Poziţionarea avantajoasă în cadrul oraşului, dezvoltările recente din imediata vecinătate, accesibilitatea şi orientarea cardinală favorabilă sunt caracteristici ale amplasamentului care demonstrează că dezvoltarea unei locuinţe colective cu spaţii comerciale în parter este binevenită pe acest sit”, se mai precizează în proiectul de PUZ. În acelaşi timp, proiectanţii au subliniat că în zona adiacentă terenului se regăseşte preponderent funcţiunea de locuire, dar şi funcţiuni complementare (grădiniţă).

„De asemenea, în imediata vecinătate se găsesc şi activităţi de servicii şi comerciale specifice zonelor periferice (vulcanizări, depozite, ateliere auto) ocupând construcţii pre-existente reconvertite şi neechipate corespunzător pentru astfel de activităţi. Modul de alcătuire morfologic, spaţial şi ca model de viaţă al acestui teritoriu contrastează net cu standardul zonelor învecinate bogate în monumente (Palatul Culturii, Trei Ierarhi, Casa Dosoftei etc.), amenajări şi devoltări urbane importante (Ansamblul Palas, Palas Campus etc.)”, se arată în PUZ.

În context, amintim că grupul Iulius va inaugura în această primăvară Palas Campus și, în paralel, a început demersurile pentru autorizarea proiectului urbanistic care a făcut obiectul concursului internațional de arhitectură de anul trecut.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top