Connect with us

FOTO Primăria Iași face primul experiment cu benzi reversibile în zona Bucium – Poitiers/În Baza 3 apare o girație

Local

FOTO Primăria Iași face primul experiment cu benzi reversibile în zona Bucium – Poitiers/În Baza 3 apare o girație

Benzi reversibile în zona Bucium-Poitiers și crearea unei girații în Baza 3 sunt două dintre măsurile anunțate de Primărie în încercarea de a mai aduce îmbunătățiri traficului din această zonă a orașului.

Ideea realizării unor benzi reversibile a fost invocată încă de acum peste 5 ani de societatea civilă, dar oficialii Primăriei declarau că o astfel de măsură nu se pretează pe Bucium. Acum, se pare că s-au răzgândit: primarul Mihai Chirica a prezentat o serie de schițe cu benzile reversibile și intervalele orare.

Schița benzilor reversibile în cursul dimineții – pe Bucium spre oraș vor trei benzi de circulație

O astfel de măsură ar putea fi adoptată în contextul șantierelor care vor fi deschise în zonă pentru modernizarea șos. Bucium, a pasajului Socola și a bld. Poitiers. Lucrările vor duce la restricții de trafic, iar o alternativă de trafic ar urma să fie pe sub pasajul Socola, măsură care necesită realizarea unei treceri la nivel de cale ferată.

Banda cu circulație reversibilă este banda de circulație, marcată și semnalizată, situată lângă axa drumului, destinată circulației autovehiculelor într-un sens sau în altul, în funcție de intensitatea traficului.
„Vom folosi trei benzi când mergem spre oraş, dimineaţa, şi trei benzi când ne întoarcem spre Bucium, seara” – primarul Mihai Chirica

Potrivit edilului șef al Iașului, banda pe care se va putea circula alternativ va fi semnalizată cu semafoare şi cu popici, dar la început vor fi poliţiştii care vor dirija traficul pe acolo până când participanţii la trafic se vor obişnui cu acest sistem nou.

O altă măsură vehiculată de primar vizează amenajarea unei girații în zona Baza 3:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top