Connect with us

Noul bloc, de lângă intersecția Bucium-Poitiers, va fi supus aprobării Consiliului Local

Investiții private

Noul bloc, de lângă intersecția Bucium-Poitiers, va fi supus aprobării Consiliului Local

Blocul propus de către firma Agroindustriala Bucium va fi supus aprobării Consiliului Local (CL) în ședința de marți, 31 octombrie. Inițial, companiei i s-a aprobat o clădire de birouri, în urmă cu trei ani. Noua hotărâre va modifica proiectul din 2020 și vor fi amenajate în jur de 60 de apartamente.

Blocul va fi construit în proximitatea intersecției Bucium-Poitiers-Trei Fântâni, una dintre cele mai aglomerate din oraș – la orele de vârf, traficul rutier din zonă este supraaglomerat, iar timpii de așteptare sunt foarte mari.

Amplasarea terenului față de intersecția Bucium-Poitiers. Peste drum de terenul Agroindustrială va fi construit un bloc cu 9 etaje – un proiect care aparține chiar unui consilier local (Iulian Hușanu, USR), dar care încă nu a ajuns la vot în plenul CL

Agroindustrială Bucium are în proprietate circa 2.700 mp, iar, în 2020, a obținut aviz favorabil pentru construirea unei clădiri de birouri. Blocul propus acum are un regim u două niveluri în subteran, parter și 6 etaje.

Pentru adăugarea funcțiunii de locuire colectivă și modificarea înălțimii maxime admise trebuie elaborat un plan urbanistic zonal”, se arată în documentația care a intrat în avizare la nivelul Primăriei și care a fost consultată de APIX.ro. Proiectul de PUZ păstrează și funcțiunea de birouri pentru imobil, dar rămâne de văzut care va fi ponderea fiecărei funcțiuni.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top