Connect with us

Lucrările la noua hală de vinificație din Copou vor începe anul viitor

Investiții private

Lucrările la noua hală de vinificație din Copou vor începe anul viitor

Plenul Consiliului Local (CL) va aproba, în ședința din 31 octombrie, construirea unei hale de vinificație în Copou, zona Breazu, în condițiile în care investiției are în proprietate, în imediata vecinătate, o plantație de 18 hectare.

Proiectul a trecut prin toate etapele de avizare, iar, după aprobarea în plenul CL, beneficiarul (Virgil Năstăsescu) va putea solicita emiterea autorizației de construire. APIX.ro a scris despre acest proiect în luna decembrie 2022: investitorul deține un teren de circa 4.000 mp, iar pe 1.000 mp va fi amenajată o cale de acces.

Schița amplasamentuluiHala de vinificație va fi construită în zona colorată cu portocaliu, în condițiile în care pe restul suprafeței cu contur roșu este plantația (sursă foto: PUZ)

Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), hala va avea un regim cu parter și un etaj, la o înălțime maximă de 12 metri, comparativ cu un bloc cu 3 etaje. Bilanțul teritorial arată că hala va ocupa 1.500 mp. Terenul are deschidere la Aleea Mihail Sadoveanu, în apropiere de seminarul teologic.

Cel mai probabil, după aprobarea proiectului în CL, Primăria va emite relativ repede autorizația de construire, ceea ce creează premisele ca lucrările la hală să înceapă în cursul anului viitor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top