Connect with us

Copou: O hală de vinificație va fi amenajată lângă o plantație întinsă pe 18 hectare

Investitorul are o plantație de 18 ha lângă pădure

Investiții private

Copou: O hală de vinificație va fi amenajată lângă o plantație întinsă pe 18 hectare

O hală de vinificație va fi amenajată în zona Copou-Breazu, proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) fiind într-o fază avansată de avizare. Investitorul deține un teren de circa 4.000 mp, iar 1.000 mp reprezintă una dintre căile de acces. În prezent, terenul este în extravilanul mun. Iași.

Proprietar este Virgil Năstăsescu, el având o plantație de circa 18 hectare, în condițiile în care mare parte din aceasta a fost realizată cu fonduri europene. Terenul are deschidere la Aleea Mihail Sadoveanu, un pic mai de seminarul teologic, la „granița” cu Rediu.

Hala de vinificație va fi construită în zona colorată cu portocaliu, în condițiile în care pe restul suprafeței cu contur roșu este plantația (sursă foto: PUZ)

„Terenul studiat prin PUZ dispune în prezent de un cadru natural favorabil amplasării construcției hala de vinificație, iar condițiile de mediu sunt dintre cele mai bune, neexistând poluare majorată datorită diverselor surse sau vecinătăți, însorirea este maximă datorită orientării pantelor versantului etc.”, se arată în proiectul de PUZ, consultat de APIX.ro.

Potrivit bilanțului teritorial, hala va ocupa o suprafața de 1.500 mp și va avea un regim de înălțime cu parter și un etaj. Informațiile APIX.ro sunt că proiectul este într-o etapă avansată de avizare, iar o decizie favorabilă a plenului Consiliului Local ar putea veni chiar în ultima ședință din acest an. Astfel, anul viitor, investitorul ar putea obține autorizația și să înceapă lucrările.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top