Connect with us

FOTO Complex Turistic la Ciric: 260 de locuri de cazare pe malul lacului – construcția ar putea începe anul viitor

Investiții private

FOTO Complex Turistic la Ciric: 260 de locuri de cazare pe malul lacului – construcția ar putea începe anul viitor

Proiectul complexului turistic de la Ciric a ajuns în ultima etapă de avizare în procesul de aprobare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), o decizie favorabilă a plenului Consiliului Local fiind așteptată în una dintre următoarele ședințe, dacă nu chiar în ultima reuniune din acest an.

Potrivit informațiilor APIX.ro, proiectul are deja avizele necesare pentru a fi dezbătut în plen. Investiția constă în amenajarea unui „ansamblu cu funcțiuni de restaurant și cazare de tip hotelier, cu facilități pentru conferințe și reuniuni de afaceri și științifice”. Investitorul este Florin Onofrei, afacerist imobiliar cu o prezență discretă în presă, dar care nu a fost lipsită de scandaluri.

Investitorul deține două parcele de teren care însumează peste 5.100 mp și care se află pe malul Lacului Ciric, între pasarelă și „insula” Ciric

Terenul este în intravilan, dar investitorul are nevoie de PUZ întrucât actuala destinație a suprafeței („spații plantate pentru loisir”) este incompatibilă cu intențiile de construire ale omului de afaceri. În planșa urbanistică figurează cinci corpuri de clădire cu un regim de înălțime cu subsol/demisol, parter, 3 etaje și mansardă.

Încadrarea clădirilor în zonă (stânga)

Accesul pietonal și auto la amplasament va fi realizat din șos. Ciric și, ulterior, pe un drum amenajat de Primărie, drum care ar trebui extins pentru o circulație normală. În ceea ce privește utilitățile, terenul beneciază de toate facilitățile în acest sens.

Construcțiile care se află acum pe amplasament, și care au fost ridicate acum circa 40 de ani, vor fi demolate. Terenul este înconjurat de pădure, dar pe amplasament nu există fond forestier. Intenția investitorului este ca, pe parcela dinspre „insulă”, să fie construit un hotel cu spații pentru evenimente și conferințe, restaurant. „Se estimează capacitatea de cazare ca urmând a fi de 180 persoane, sălile de evenimente însumate având o capacitate estimată de 350 persoane (din care 180 persoane cazate). Unitatea va fi deservită de un număr de maxim 40 de angajați pe tură”, se arată în proiect.

Planșa urbanistică

Pe celălalt teren, va fi amenajată o unitate de cazaure cu spații pentru întâlniri. „La acest moment se estimează capacitatea de cazare la 80 de persoane, sălile de întâlniri fiind folosite de persoanele cazate si nedepășind această capacitate. Unitatea va fi deservită de un număr de maxim 20 de angajați pe tură”, se mai arată în PUZ.

Sursă foto: PUZ

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top