Connect with us

Încep lucrările la apă și canalizare pe raza comunelor Bârnova și Ciurea

Proiecte publice

Încep lucrările la apă și canalizare pe raza comunelor Bârnova și Ciurea

Compania Conest și-a adjudecat unul dintre cele mai mari contracte scoase la licitație de către ApaVital, respectiv cu o valoare de 78 milioane lei, fără TVA, pentru lucrări de apă și canalizare în zona metropolitană a Iașului, respectiv pe raza comunelor Bârnova și Ciurea. Contractul a fost semnat zilele trecute astfel că lucrările vor începe în perioada următoare.

Conest nu a avut contracandidat la licitație, iar evaluarea ofertelor a fost făcută de operator destul de rapid astfel încât lucrările să poată fi încheiate până în decembrie 2023 – termen impus de UE pentru finalizarea proiectelor europene inițiate în perioada 2014 – 2020. Totuși, în Parlamentul European există o discuție care creează premisele ca acest termen să fie prelungit cu încă un an.

Contractul câștigat de Conest este aferent lotului I din licitația pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în zona metropolitană, iar obiectul acestuia este:

  • lucrările vor avea loc pe raza comunele Bârnova și Ciurea, respectiv: conductă de aducțune apă potabilă Chirița – Hlincea – Lunca Cetățuii – Ciurea – Piciorul Lupului; extindere rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare în localitățile Bârnova, Cecu, Păun, Todirel, Vișan, Pietrărie; extindere rețea de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Hlincea, Ciurea, Piciorul Lupului, Dumbrava, Lunca Cetățuii; conductă de refulare Dumbrava – Lunca Cetățuii.

Celelalte două loturi sunt [în ambele cazuri, ofertele sunt încă în evaluare]:

  • lotul 2 (Miroslava), cu o valoare de aproape 35 milioane lei: extindere rețea de canalizare în localitățile Miroslava, Balciu, Valea Adâncă și Horpaz. Ofertanții sunt asocierile conduse de CONEST, CASREP, MĂDBETON și DAROCONSTRUCT
  • lotul 3 (Tomești și Comarna), cu o valoare de aproape 66 milioane lei: extindere rețea de canalizare în localitățile Chicerea și Goruni (Tomești); conductă de aducțiune apă potabilă Chirița – Dancu – Holboca – Țuțora – Chiperești – Osoi; gospodărire de apă Osoi; înființare rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare în localitatea Osoi și conductă de aducțiune apă potabilă rezervor Osoi. Ofertanții sunt asocierile conduse de CONEST, DAROCONSTRUCT și MĂDBETON

Amintim că ApaVital are mai multe licitații în derulare în cadrul proiectului major de extindere a sistemului de apă și canalizare, o investiție totală de circa 500 mil. euro:

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top