Connect with us

Începe construirea blocurilor cu 11 etaje de lângă centrul Agora (Providența)

Investiții private

Începe construirea blocurilor cu 11 etaje de lângă centrul Agora (Providența)

Un proiect aprobat în Consiliul Local (CL) încă din luna decembrie 2019 a fost autorizat în ianuarie 2023: blocuri cu 11 etaje vor fi construite lângă Fortus, în apropierea centrului Agora (fosta Providența), pe str. Hlincea.

Blocurile vor fi construite pe un teren de circa 7.200 mp și vor avea 348 de apartamente: 212 cu o cameră, 132 cu două camere și 4 cu trei camere. Fiecare imobil va avea o înălțime de 40 metri, în regim cu trei niveluri în subteran, parter, 11 etaje și un etaj tehnic. În subteran vor fi amenajate circa 370 locuri de parcare, iar, la nivelul solului, alte 40 de locuri.

Amplasamentul investiției

La parterul fiecărui imobil vor fi spații comerciale și spații de circulații pentru locuințele colective. Spațiile comerciale vor ocupa în total aproape 2.400 mp. „Nivelurile subterane sunt cmpuse din 3 subsoluri însumând o suprafață consruită desfășurată de 13.434 mp, având funcționalul alcătuit din parcaje, spații tehnice și cinci adăposturi de protecție civilă”, se precizează în autorizația 114/2023.

„Investitorul are obligaţia de a înstrăina unitatea locativă numai împreună cu locul de parcare aferent şi în mod corelativ, de a proceda la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară individualizat pentru fiecare proprietate și alocarea de numere cadastrale în funcție de destinația proprietății, cu respectarea prevederilor legale privind avizarea, recepția și evidențele de cadastru și carte funciară”, se mai arată în document.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top