Connect with us

A fost reautorizat proiectul de extindere a complexului ERA: ce modificări a făcut investitorul?

Investiții private

A fost reautorizat proiectul de extindere a complexului ERA: ce modificări a făcut investitorul?

Prime Kapital a obținut o nouă autorizație de la Primărie pentru proiectul de extindere a complexului ERA, iar, potrivit actului urbanistic, asupra investiției au fost aduse mai multe modificări. Inițial, lucrările trebuiau relansate în toamna anului trecut.

Noua autorizație a fost emisă la mai puțin de un an de la emiterea unui alt act urbanistic pentru proiectul de la ERA. Suprafața totală a terenului de la ERA este de 22,4 hectare. „Modificările propuse respectă reglementările urbanistice aprobate”, se arată în actul de autorizare.

Potrivit indicatorilor tehnici, aria construită este de circa 95.000 mp, în timp ce aria desfășurată ajunge la aproape 125.000 mp. Construcțiile vor ocupa 45% din suprafața terenului, iar înălțimea totală va fi de circa 23 metri, înălțime similară cu cea a unui bloc de locuințe cu 6 etaje, de exemplu.

„Centrul comercial va fi deservit, conform autorizației inițiale, de un număr de 3.258 locuri de parcare. Vor fi amenajate 3.306 locuri de parcare în total – 2.698 locuri amenajate la sol și etaj și 608 locuri amenajate la sol”, se precizează în actul urbanistic. Investitorul este Prime Kapital, aceeași companie care, în prezent, desfășoară lucrări în cel mai mare șantier privat din Iași – Silk District.

Conform autorizației 51/2023, modificările aduse investiției sunt următoarele:

  • Locurile de parcare autorizate anterior, propuse spre amenajare pe UTR 5 vor fi amenajate pe UTR 6, iar parcarea de la etaj se va reorganiza. (UTR înseamnă unitate teritorială de referință, în acest caz fiind vorba despre reamplasarea parcării în altă zonă a terenului față de cea propusă inițial, n.r.)
  • Caracteristicile volumetrice exterioare, zone vitrate, pereți cortină, accese, uși de aprovizionare, copertine se vor adapta compartimentărilor interioare propuse
  • Recompartimentări interioare ale spațiilor tehnice și comerciale
  • Gabaritul cinematografului se reduce
  • Trama stâlpilor de rezistență și sistemele de instalații se adaptează la noua compartimentare interioară și la noul contur planimetric
  • Se vor modifica soluțiile tehnice pentru fundații, suprastructura, planșeul de peste parter și acoperiș.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top