Connect with us

Lucrările la cel mai mare mall din Moldova vor fi reluate/Proiectul a fost reautorizat

Investiții private

Lucrările la cel mai mare mall din Moldova vor fi reluate/Proiectul a fost reautorizat

Prime Kapital a reautorizat proiectul de la complexul ERA şi a adus unele modificări faţă de planul iniţial avizat în anul 2019. Indicatorii urbanistici au rămas cei iniţiali, singurele modificări fiind la nivel de faţade. Potrivit celui mai recent raport al unui partener al investitorului, publicat în luna martie, finalizarea lucrărilor este programată pentru luna mai 2024.

Terenul pe care va fi realizată investiţia are o suprafaţă totală de peste 20 hectare, iar aria desfăşurată totală prevăzută în autorizaţie ajunge la aproape 120.000 mp. Actualul centru comercial are o suprafaţă de 30.000 mp.

Noul centru va include cel mai mare hipermarket din regiune, peste 300 de magazine, peste 40 de restaurante, un centru major de divertisment şi petrecere a timpului liber şi o zonă dedicată pentru amenajarea casei. “Construcţia este programată să înceapă în noiembrie 2022”, se arată într-un raport al Mas Rei, partener PK în proiect, dar există posibilitatea ca lucrările să înceapă mai devreme având în vederea autorizaţia emisă recent de Primărie.

Potrivit actului de avizare, centrul comercial va fi deservit de aproape 3.300 locuri de parcare. Zona de captare luată în considerare de investitor face referire la estul României, precum şi la Republica Moldova în total fiind estimată la aproximativ 644.000 de locuitori aflaţi la o distanţă de 60 minute cu maşina.

Investiţia se ridică la peste 110 milioane euro, sumă din care au fost cheltuiţi până acum peste 20 milioane euro, conform unui raport financiar al Mas Rei. Investitorul a achiziţionat terenul în anul 2017: ulterior, a fost anunţat planul de a fi construit cel mai mare mall din Moldova (“Mall of Moldova”). În octombrie 2019, a fost dat startul lucrărilor, cu un termen de execuţie de 18 luni. Însă pandemia a determinat “îngheţarea” şantierului.

“Indicatorii urbanistici autorizaţi iniţial rămân neschimbaţi. Locurile de parcare nu vor suferi modificări faţă de autorizaţia iniţială. Modificarea de temă presupune modificare culori panouri de faţadă (…) şi amplasare fereastră exterioară pe faţadă”, se precizează în autorizaţia 119/2022.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top