Connect with us

Lucrările la Mall Moldova (complexul ERA) vor fi reluate în noiembrie 2022

Investiții private

Lucrările la Mall Moldova (complexul ERA) vor fi reluate în noiembrie 2022

Lucrările de extindere a complexului comercial ERA, rebotezat „Mall Moldova”, vor fi reluate în luna noiembrie 2022 cu termen de finalizare în aprilie 2024, rezultă din documente consultate de către APIX.ro, disponbile pe site-ul unuia dintre investitori (Mas Rei), care deține 40% din proiect, celălalt partener fiind Prime Kapital.

Potrivit sursei citate, la cei 47.500 mp existenți vor fi adăugați încă 58.600 mp, iar bugetul investiției ajunge la 113 milioane euro. Complexul ERA a fost achiziționat în anul 2017, iar doi mai târziu au început lucrările de extindere, dar, ulterior, după doar câteva luni, proiectul a fost sistat.

„Construcția a fost oprită în martie 2020 din cauza pandemiei Covid-19 și, în prezent, intenția este de a relua lucrările în noiembrie 2022, sub rezerva obținerii autorizațiilor necesare”, se arată pe site-ul Mas Rei.

În descrierea investiției, beneficiarii spun că mall-ul va cuprinde 200 de magazine, peste 30 de restaurante, o zonă extinsă dedicată divertismentului, magazine DIY („Do it yourself”) și magazine de mobilă.

Lucrările vor fi finalizate în aprilie 2024, conform graficului anunțat de Mas Rei (procentul de 40% este partea deținută de Mas Rei, iar suprafața de 106.200 mp este suprafața totală la care va ajunge, în final, zona închiriabilă a mall-ului)

În martie 2020, Mas Rei a anunțat că va vinde mai multe proprietăți deținute în Vestul Europei pentru a investi banii rezultați în dezvoltări imobiliare din Europa Centrală și de Est, în special în România, unde compania are un program de investiții de 773 milioane de euro.

În afară de proiectul de extindere a complexului ERA, la Iași investitorul mai este implicat în proiectul Silk District – recent, APIX.ro a scris despre faptul că ansamblul imobiliar din Calea Chișinăului a obținut toate autorizațiile necesare, acum fiind în etapa de pregătire a terenului pentru derularea investiției (se fac demolări ale construcțiilor existente).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top