Connect with us

Lucrările la sensurile giratorii din Valea Adâncă și Vorovești încep săptămâna viitoare

Local

Lucrările la sensurile giratorii din Valea Adâncă și Vorovești încep săptămâna viitoare

Primăria Miroslava a dat undă verde pentru începerea lucrărilor la două noi sensuri giratorii. Acestea vor fi amenajate în localitatea Valea Adâncă, la intersecția străzilor Livezilor, Bazei, Principală, Costea Vodă și Cornești (zona Cinci Drumuri), respectiv în localitatea Vorovești, la intersecția străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce.

Potrivit unei informării a autorității locale, a avut loc predarea amplasamentelor și a bornelor de repere pentru ambele obiective, urmând ca de săptămâna viitoare să fie demarate lucrările. Valoarea totală a investițiilor este de aproximativ trei milioane de lei, durata de realizare a acestora fiind de maximum trei luni.

Realizarea celor două sensuri giratorii este necesară în vederea fluidizării traficului auto și a facilitării accesului la proprietăți, precum și în contextul extinderii/inițierii traseelor de transport metropolitan până în localitățile menționate. Precizăm faptul că Primăria Comunei Miroslava a efectuat proceduri de expropriere pentru ambele investiții.

În cazul sensului giratoriu din satul Valea Adâncă, lucrările de infrastructură rutieră vor fi realizate de Enviro Construct SRL, iar lucrările de instalații electrice de Electroconstrucția Elco SA. În cazul sensului giratoriu din satul Vorovești, lucrările de infrastructură rutieră vor fi realizate de Mecon Iași SRL, iar lucrările de instalații electrice de Lucimar SRL.

Cum vor arăta cele două sensuri giratorii

În Valea Adâncă va fi realizat un inel central materializat într-o insulă denivelată circulară cu diametrul de 12 metri, o supralărgire carosabilă cu lățimea de doi metri amenajată cu calupuri din piatră cubică, o cale inelară cu lățimea de 5,5 metri și insule separatoare denivelate pe „ramurile” intersecției, încadrate cu zone marcate și racorduri între „ramuri”. Totodată, lucrarea va presupune mutarea în subteran a rețelelor electrice și, implicit, desființarea a șapte stâlpi.

În Vorovești va fi amenajat un inel central materializat într-o insulă denivelată circulară cu diametrul de 10 metri, o supralărgire carosabilă cu lățimea de trei metri amenajată cu calupuri din piatră cubică, o cale inelară cu lățimea de 5,5 metri și insule separatoare denivelate pe „ramurile” intersecției, încadrate cu zone marcate și racorduri între „ramuri”. Totodată, lucrarea va presupune mutarea în subteran a rețelelor electrice și, implicit, desființarea a cinci stâlpi.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top