Connect with us

Luptă aprigă între firme: cine va construi blocurile ANL din Tg Frumos?

Proiecte publice

Luptă aprigă între firme: cine va construi blocurile ANL din Tg Frumos?

Agenția Națională de Locuințe (ANL) a primit șapte oferte pentru proiectul de construirea a unor blocuri cu un total de 24 de apartamente în Târgu Frumos, o investiție de circa un milion de euro (fără TVA).

Ofertanții la licitație sunt: Construcții Unu (cu un subcontractant: Rota Gaz SRL), Inside Construction (cu trei subcontractanți: Klimer Serv, Evalon Trust și General Electric), Pavi-lux (cu patru subcontractanți: S.C.M. de Grad 1 Comelectra, Electricall, Crisbo Instal Grup și Start Instal Gaz), Katar Conneg (cu un subcontractant: Mag Construct Company), Simion Tehnoconstruct (cu trei subcontractanți: Avantec Protect Service, Calindu Pro și Serval Solutions), Conest (cu doi subcontractanți: Termo Sanital Company și IMECO) și asocierea Consulting Grup Expert – ABC Con International (cu doi subcontractanți: Grup Consult Proiect și B.D. Electro Service).

Câștigătorul licitației va fi stabilit cel târziu săptămâna viitoare.

Blocurile ANL vor avea un regim cu parter, 2 etaje și mansardă.

Apartamentele vor fi cu o cameră și cu două camere. De remarcat că apartamentele cu o cameră au minim 39 mp (utili), iar cele cu 2 camere au minim 55 mp, peste cotele stabilite prin Legea Locuinței, o lege care pentru constructorii privați din Iași nu există, iar de care Primăria Iași nu ține cont.

Să luăm exemplul unuia dintre cele mai noi ansambluri imobiliare din Păcurari: apartamentele cu 2 camere au 37 mp, iar cele cu 3 camere 53 mp.

Valoarea totală estimată pentru construirea blocului ANL este de 4,69 milioane lei (circa un milion de euro), fără TVA.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top