Connect with us

Manta Roșie: bloc cu subsol, parter și trei etaje pe 441 mp

Zona de construire - captură Google Earth

Investiții private

Manta Roșie: bloc cu subsol, parter și trei etaje pe 441 mp

Primăria este pe cale să autorizeze construirea unui bloc cu trei etaje pe o suprafață de teren destul de mică. Cu toate că în Comisia de urbanism s-a stabilit tacit că nu vor mai fi aprobate astfel de investiții pe suprafețe mai mici de 500 mp, acest proiect a primit deja undă verde (vezi AICI). Proiectul este prevăzut pe șos. Manta Roșie nr. 8, în apropiere de fostele hale ale fabricii Nicolina.

Dezvoltatorul, firma Andrinelu SRL, a propus Planul Urbanistic Zonal (PUZ) încă din vara acestui an, iar zilele trecute a fost publicat raportul de informare care marchează încheierea perioadei de consultare publică. De remarcat că, în raport, este menționată la adresă strada și nu șoseaua Manta Roșie, lucru care poate duce în eroare cetățenii care ar putea fi interesați de investiție. Adresa menționată atât în proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ-ului (publicat în iunie 2017), cât și în raport (publicat în noiembrie 2017) este, de fapt, în apropiere de fostul Dedeman. Fluxul APIX a verificat după numărul cadastral suprafața și am identificat-o așa cum arătăm mai jos.

Amplasamentul blocului:

Potrivit indicatorilor urbanistici aprobați de Comisia de urbanism, blocul va avea un regim de înălțime cu subsol, parter și trei etaje la o înălțime maximă de 15 metri. Inclusiv înălțimea maximă surprinde, având în vedere că, de regulă, sunt aprobați 3 metri/etaj. Practic, indicatorul stabilit îl lasă pe dezvoltator să ridice un bloc cu cinci etaje. Procentul de ocupare a terenului ajunge la 45%, iar coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 1,8. Cu astfel de CUT, dezvoltatorul poate amenaja un număr limitat de apartamente, sub 20, dacă suprafața medie a unei locuințe va fi de 50 mp.

Planșa de reglementări urbanistice:

Proiectul va putea fi implementat după Consiliul Local va aproba PUZ-ul, iar Primăria va elibera autorizația de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top