Connect with us

Miroslava: A fost lansată licitația pentru centrul de afaceri al lui Prigoană

FOTO: lucrări la o nouă construcție din parcul industrial Miroslava

Investiții private

Miroslava: A fost lansată licitația pentru centrul de afaceri al lui Prigoană

Cea mai mare investiție privată finanțată la Iași prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) a intrat în linie dreaptă. Firma patronată de Honorius Prigoană – fiul cunoscutului om de afaceri Silviu Prigoană – a lansat, la finalul anului 2019, licitația de construire a incubatorului de afaceri „Perspectives”. Incubatorul va avea o suprafață utilă de 7.500 mp și ar urma să găzduiască un număr de până la 80 de firme cu activitate în IT.

Incubatorul va fi construit în parcul industrial Miroslava. Apix.ro a publicat recent un articol în care a prezentat toți rezidenții parcului, parc ce se anunță a fi un important hub industrial al Iașului.

Valoarea lucrărilor se ridică la 34 milioane lei, fără TVA, în condițiile în care contractul de finanțare europeană, semnat în iunie 2019 de Perspectives Constructions Invest SRL, are o valoare totală de 55 milioane lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 31 ianuarie 2020 și este foarte probabil ca lucrările propriu-zise să înceapă în primăvară. Durata de execuție este de 12 luni.

„Din punct de vedere volumetric, construcția se compune din 3 module identice cu regim de înălțime demisol, parter și un etaj. Acestea sunt legate între ele prin 2 corpuri (cu același regim de înălțime, n.r.) în care sunt situate și recepțiile (câte una pentru fiecare corp) și astfel și accesele pentru vizitatori”, se arată în caietul de sarcini.

Culmea, în documentație este invocată o hotărâre a Consiliului Local Iași în ceea ce privește amenajarea parcărilor, cu toate că terenul aparține unei alte unități administrativ-teritoriale, respectiv comuna Miroslava. Astfel, incubatorul ar urma să aibă 160 locuri de parcare.

În afara spațiilor de birouri dedicate companiilor incubate, centrul de afaceri va mai cuprinde: săli de sport și relaxare, clinică medicală cu cabinete, farmacie, magazin, restaurant/cafeean, săli multifuncționale și biriur administrative.

„Toate aceste funcțiuni suplimentare sunt propuse pentru a crea un ansamblu independent, în care companiile să fie sprijinite în dezvoltarea lor. Personalul va avea la dispoziție, pe lângă zonele de muncă dotate cu echipamente de ultimă oră, și spații de recreere și culturale pentru momentele de pauză. Aceste spații au rol și de socializare și de crearea de noi conexiuni între diversele companii ce sunt găzduite în incubator”, se mai precizează în documentație.

Suprafața utilă totală a centrului de afaceri ajunge la aproape 7.500 mp. La doi ani de la finalizarea proiectului, în incubatorul Perspectives ar urma să fie incubate 80 de firme cu activitate în domeniul IT.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top