Local
Miroslava acordă scutiri importante de impozit: 1,5 milioane lei pentru 12 rezidenți ai parcului industrial
Consiliul Local (CL) Miroslava a început să aplice scutirea la plata impozitului pe clădiri în cazul rezidenților din parcul industrial al comunei, conform schemei de minimis aprobate în luna aprilie 2021 de deliberativul local.
În acest sens, primele 12 hotărâri au fost adoptate la sfârșitul lunii mai: 12 companii au fost scutite la plata impozitului anual pe clădiri (în total, circa 1,5 milioane lei). În conținutul hotărârilor apar și valorile de inventar a fiecărei clădiri, astfel că putem vedea în premieră care sunt cifrele exacte ale investițiilor făcute până acum în parcul industrial, cel puțin în cazul celor 12 companii care au depus cereri pentru obținerea facilității fiscale. În total, valoarea investițiilor se ridică la 100 milioane lei.
Cele mai importante investiții (dintre cele 12 companii) au fost făcute de Mennekes (APIX.ro a anunțat în exclusivitate în urmă cu doi ani planurile producătorului german în Miroslava), Electra și Fildas Trading. Fondurile investite de cele trei companii reprezintă circa 70% din totalul celor 100 de milioane lei. Astfel, Mennekes a declarat o valoare impozabilă a clădirilor de 35 mil. lei, Electra de 23 mil. lei, iar Fildas de 11 mil. lei.
Celelalte companii care au obținut scutirea la plata impozitului anual pe clădiri sunt: Look Ahead, Inovalabel, Bitumax, AG Steel, Amadam, Bronson, Resonance, Zupfinestre și Dogav Grup. Valoarea declarată pentru fiecare clădire în cazul acestor companii este cuprinsă între jumătate de milion de lei și 9,3 milioane lei.
Dar cele 12 companii nominalizate mai sus nu sunt singurele firme care și-au deschis puncte de lucru în parcul industrial Miroslava: parcul are circa 55 de rezidenți. Valoarea estimată de către Primărie pentru scutiri la impozitul anual pe clădiri este de aproape 9 milioane lei în următorii trei ani, ceea ce înseamnă că, până acum, nivelul investițiilor finalizate deja în parcul industrial Miroslava depășește pragul de 200 milioane lei (peste 40 milioane euro), în condițiile în care impozitul pe clădiri este de 1,5%.