Connect with us

Miroslava: Kaufland începe anul acesta lucrările la cel de-al treilea centru logistic din țară

Acesta este terenul pe care va fi construit depozitul

Investiții private

Miroslava: Kaufland începe anul acesta lucrările la cel de-al treilea centru logistic din țară

Kaufland a ajuns în fază finală de avizare cu proiectul de construire al celui de-al treilea centru logistic din țară care va fi amenajat pe raza comunei Miroslava, lângă Parcul Industrial I, cel din vecinătatea BorgWarner (fostul Delphi).

Proiectul urbanistic va fi aprobat joi, 30 iunie, de către consilierii locali din Miroslava și, ulterior, lanțul de retail va putea depune documentația de obținere a autorizației de construire astfel că, cel mai probabil, lucrările vor începe tot în anul 2022.

Amplasamentul investiției

Centrul regional multifuncțional Kaufland va fi amenajat pe un teren care are o suprafață de 402.440 mp (40 hectare), iar construcțiile propuse de companie vor ocupa 70%. Astfel suprafața construită va fi de 281.708 mp, iar cea desfășurată de 579.513 mp. Circulațiile pietonale, parcările și carosabilul vor fi amenajate pe 15% din suprafață (60.366 mp), același procent fiind destinat și spațiilor verzi.

Regimul de înălțime este propus la subsol, parter, 2 etaje și mansardă, cu o înălțime maximă de 45 metri – înălțime similară cu cea a unui bloc de locuințe cu 14 etaje. Proiectul prevede amenajarea a 10 hale în patru clădiri, după cum urmează:

  • Corp 1, un depozit de 77.800 mp, care va cuprinde 8 hale: 2 de fructe și legume (câte 9.900 mp fiecare și o înălțime de 15 metri) și 6 de diverse mărfuri (cu suprafețe între 10.000 și 20.000 mp și o înălțime de 25 metri)
  • Corp 2, un depozit de 7.500 mp, care va cuprinde o hală cu diverse mărfuri – construcția va avea o înălțime maximă de 45 metri
  • Corp 3, un depozit de 12.400 mp, care va cuprinde o hală cu diverse mărfuri – construcția va avea o înălțime maximă de 45 metri
  • Corp 4, un depozit non-food, cu o suprafață de 2.088 mp
  • Corp 5 – cabină control acces, cu o suprafață de 570 mp
Planșa urbanistică care ilustrează amplasarea halelor

Fiecare hală va avea spațiu de încărcare/descărcare, în general fiind vorba despre cel puțin 28 porți/hală. Potrivit documentelor consultate de APIX.ro, parcarea centrului va dispune de 435 de locuri pentru vehicule mici și 169 locuri pentru TIR-uri.

„Accesul în situația actuală la terenul studiat se face din strada Brătuleni (care asigură legătura cu drumul european DN28 și șoseaua de centură DN28D) prin intermediul drumurilor interioare din incinta Parcului Industrial I, care au o lățime a carosabilului de minim 7 metri. Accesul la terenul studiat se va face pe latura de Est a acestuia”, se arată în documentele consultatele de APIX.ro.

Terenul Kaufland se află lângă Parcul Industrial I Miroslava (cel unde este și Delphi) spre Lețcani. Noul depozit va avea o suprafață construită mai mare decât cel de la Turda, dar mai mică față de cel de la Ploiești. În prezent, cele două depozite deservesc întreaga rețea națională de peste 140 de magazine în aprovizionarea zilnică cu produse.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top