Connect with us

Miza afacerii „Casa Călăului”: cine va fi beneficiarul terenului de 2,3 ha?

Proiecte publice

Miza afacerii „Casa Călăului”: cine va fi beneficiarul terenului de 2,3 ha?

Consiliul Județean (CJ) va concesiona, pe o perioadă de 25 de ani, un teren de 2,3 hectare în Manta Roșie, într-o zonă de interes imobiliar. Pe teren se află așa-numita „Casa Călăului”, clădire monument istoric aflată în stare avansată de degradare. Deși CJ susține că această concesionare se face pentru a „salva” monumentul istoric, miza afacerii este de fapt terenul de 23.842 mp, conform unor surse ale APIX.ro.

Proiectul a figurat pe ordinea de zi a plenului CJ și în luna septembrie, dar nu a fost votat – ulterior, unii consilieri județeni au mers în teren pentru a vedea la fața locului starea de degradare a imobilului de pe teren. În plenul CJ de săptămâna viitoare, proiectul va fi, cel mai probabil, aprobat de către plen. Ulterior, va fi întocmit un raport de evaluare prin care se va stabili un nivel minim al redevenței anuale.

În vara anului 2019, terenul a făcut obiectul unei alte decizii a plenului CJ: au fost alocați peste 130.000 lei pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea construirii unui bazin olimpic. La acea vreme, investiția era estimată la peste 100 milioane lei.

„Concesionarea urmează să fie aprobată de plenul Consiliul Județean pe baza unui studiu de oportunitate și a caietului de sarcini, care vor fi întocmite de aparatul de specialitate din cadrul instituției. Durata concesionării va fi de 25 ani (sau o altă perioadă aprobată de plenul CJ), cu posibilitatea de prelungire prin acordul de voință al părților”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Consultă AICI proiectul de hotărâre aferent declanșării procedurii pentru concesionarea terenului.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top